Annonce
Viborg HK

Stor skuffelse for Viborg HK - den europæiske sæson sluttede med endnu et nederlag i Rumænien

Viborg HK er skuffende færdige i europæisk håndbold. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg HK kommer ikke til at spille mere europæisk håndbold i år. Holdet tabte også søndagens kamp til Dunarea Braila og ryger ud i kvalifikationsrunden.
Annonce

Håndbold: Viborg HK havde drømt om at komme med i et europæisk gruppespil i denne sæson, men den drøm blev slukket i løbet af en weekend i det østlige Rumænien.

Søndag tabte et svagt præsterende Viborg HK-mandskab med 32-28 til Dunarea Braila - og dermed endte det med et samlet nederlag på seks mål til VHK, som dermed må se rumænerne gå videre til gruppespillet i EHF European League, mens VHK nu kun har ligaen i Danmark at koncentrere sig om.

I kampens indledning virkede det til, at VHK havde læst godt på lektien. Defensiven lukkede fint ned for Braila - og Anna Kristensen diskede op med flere gode redninger, mens VHK via hurtigt spil kunne boltre sig i den anden ende.

Det gav en tidlig føring til VHK, men så begyndte problemerne ellers at tårne sig op.

For det første fortsatte det montenegrinske dommerpar med at dømme for selv den mindste fysiske berøring. Det gav Braila et væld af straffekast - og flere gange blev det også ledsaget af to minutter til VHK, som derfor igen var rigtig meget i undertal.

Det spolerede både offensiv og defensiv. Braila kom med og begyndte at trække fra, hvilket gav hjemmeholdet en føring på fire mål undervejs i første halvleg.

Kampen i tal

Viborg HK-Dunarea Braila 28-32 (14-17)

Håndbold, EHF European League, 3. kvalifikationsrunde, 2. kamp (spillet i Braila)

Mål for Viborg HK: Carin Strömberg 8, Kristina Jørgensen 6, Maria Fisker 3, Majbritt Toft Hansen 2, Line Haugsted 2, Thilde Frandsen 2, Laura Damgaard 2, Moa Högdahl 2, Sanne Beck Hansen 1

Udvisninger: Viborg HK 5, Dunarea 4

Diskvalifikation: Maria Kanaval, Dunarea

Dommere: Bogdan Kaludjerovic og Ivan Vujacic, Montenegro

Viborg HK taber samlet med 58-52

Det var dog ikke kun dommerne, der var problemet for VHK. Defensivt kunne man slet ikke lukke ned for Braila, Anna Kristensen fik ikke mange redninger i halvlegens sidste halvdel, man kiksede flere gode muligheder for hurtige modangreb - og angrebet var i lang tid uden skarphed, hvilket gav den rumænske keeper fine arbejdsvilkår.

Offensivt begyndte det at løsne op mod slutningen af halvlegen, hvor Kristina Jørgensen virkelig tog ansvar - desværre var defensiven stadig hullet som en si.

Dermed kunne Braila gå til pause foran med 17-14.

Dermed var VHK ude i mission, der slet og ret gik på, at anden halvleg skulle vindes med seks mål, hvis det europæiske togt skulle fortsætte.

Annonce

Faldt mere og mere sammen

Og det kom VHK ikke i nærheden af.

I anden halvleg formåede VHK aldrig at ramme et niveau, der kunne muliggøre et comeback.

Offensivt var holdet fortsat alt for uskarpe og lavede for mange fejl - og hverken defensiven eller målvogter Anna Kristensen kunne i anden halvleg få tingene til at stemme.

Dunarea var en smule uskarpe i halvlegens indledning, men da VHK heller ikke kunne udnytte chancerne, så holdt rumænerne føringen.

Og da VHK faldt mere og mere i niveau var det Dunarea Braila, som trak fra - og dermed stod det tidligt i halvlegen klart, at VHK ville ryge ud.

Jakob Vestergaard forsøgte med forskellige konstellationer, men intet fungerede for alvor.

Dermed er VHK færdige i Europa - og da holdet også er røget ud af den hjemlige pokalturneringen er der kun ligaen tilbage for VHK i denne sæson.

Her holder VHK jul på tredjepladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce