Annonce
Sport

Stor succes i Holland: Viborg-løber satte rekord og er på vej til VM

Helle Blak Petersen (t.v.) vandt løbet i Holland og satte dansk rekord, mens Lisbeth Schütt Rasmussen blev nummer to. Privatfoto
Helle Blak Petersen fra Viborg Atletik og Motion satte både dansk rekord og klarede VM-kravet, da hun vandt et 50 kilometer løb i Holland.

Holland: Løbere fra Viborg satte sig på de to første pladser, da der lørdag blev afviklet et 50 kilometer løb i Holland.

Helle Blak Petersen fra Viborg Atletik og Motion vandt løbet suverænt i tiden 3.44.44, og nummer to blev Lisbeth Schütt Rasmussen fra VEXA HLM Running i tiden 4.07.30 blev nummer to.

Helle Blak Petersens vindertid er samtidig en forbedring af den danske rekord med cirka to minutter - og er klart under VM-kravet, hvilket betyder, at hun formentlig skal deltage ved VM i 50 kilometer til september.

Netop VM har været en stor del af motivationen for Helle Blak Petersen. Det var også baggrunden for, at hun rejste til løbet i Holland, da det var et af de steder, hvor det var muligt at kvalificere sig til VM ved at løbe under 3.55 - så det var med solid margen, at Viborg-løberen klarede den opgave.

- Det var en fantastisk oplevelse. De har været enormt søde ved os hernede i Holland. De tog godt imod os, og der er blevet heppet på os, og det var fedt at vise, at vi altså i Danmark godt kan klare os i sådan nogle løb, sagde Helle Blak Petersen.

Annonce
Jeg kunne ikke tælle omgange, og jeg kunne ikke huske, hvornår jeg sidst havde drukket, så det var godt, at jeg havde nogle til at minde mig om det. Men man bliver lidt skør undervejs i sådan et løb.

Helle Blak Petersen, løber

Bliver lidt skør

50 kilometer-distancen er en ret ny distance. Og det er nyt for Helle Blak Petersen at løbe ultraløb på den måde.

Hun har primært koncentreret sig om maratondistancen, men har fattet interesse for de lidt længere distancer.

Og en dansk rekord og en VM-udtagelse øger motivationen.

- Jeg tænker da, at jeg skal løbe 50 kilometer igen, og at jeg kan gøre det endnu bedre. Men jeg ved også godt, at den her rekord ikke holder evigt. Den skal nok blive slået, når distancen bliver mere udbredt og populær, sagde hun.

Weekendens løb kom blot fire uger efter et maratonløb, så hun var ikke toptunet til løbet. Målet om en tid på 3.38 blev også for ambitiøst, men hun kom ind i en god rytme på rundstrækningen, hvor hun havde god opbakning fra mand og børn, der også var med i Holland.

Det samme var træner Søren Rasmussen, som også hjælp hende godt undervejs.

- Jeg blev faktisk lidt forvirret på rundstrækningen. Jeg kunne ikke tælle omgange, og jeg kunne ikke huske, hvornår jeg sidst havde drukket, så det var godt, at jeg havde nogle til at minde mig om det. Men man bliver lidt skør undervejs i sådan et løb, sagde hun.

Umuligt at forudsige

Hun forventer, at hun kommer med til VM, som afvikles den 1. september, og hun glæder sig over, at hun nu har lidt tid til at komme ovenpå igen fysisk, inden træningen for alvor rettes ind mod VM, der bliver efterårets helt store mål.

- Det er svært at sige, hvad jeg kan tillade mig at have af forventninger, men jeg håber da, at jeg kan leve op til det, som jeg har leveret hernede i Holland. Men det er svært at sige, hvordan ruten er, hvordan vejret er og al den slags, der spiller ind.

- Men nu kan jeg træne specifikt hen mod det, så måske kan tiden blive bedre, men der kan jo ske meget frem mod VM, sagde Helle Blak Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce