Annonce
Navne

Ungdomsskoleinspektør går på pension: Stor tak til Børge Hansen

Ungdomsskoleinspektør Børge Hansen får tak fra medarbejderne med på pension. Foto: Morten Dueholm
Ungdomsskoleinspektør Børge Hansen går på pension - og får tak for indsatsen fra medarbejderne.

Viborg: Til Børge Hansen, inspektør på Viborg Ungdomsskole 2001-2019, fra medarbejderne:

"Godt. Vi er her vist alle sammen. Så kan vi godt begynde…"

Du har stået der så mange, mange gange, Børge. Iført cowboybukser og arbejdshumør har du holdt taler, hvor du – lad os bare være helt ærlige omkring det – aldrig helt har kunnet fatte dig i korthed.

Uanset anledning og frekvens har du haft meget på hjerte. Ønsker og forventninger skulle italesættes, ros skulle gives, tiltag skulle forklares, pointer skulle fremhæves, og en forkølet vittighed eller to skulle leveres. Vittigheder, som kun du kunne slippe afsted med, Børge. Fordi vi kender dig.

Men vi har altid lyttet. For nok var talerne lange, men de var aldrig langsommelige. Indholdet til side er de altid blevet leveret med den mængde energi, varme og dybtfølt engagement, der kendetegner dig så godt.

Ordentlighed

Nu er det din tur til at læne dig tilbage og lytte, for denne gang er det dig, der skal tales for.

Den 1. september går du på pension, efter 18 år som ungdomsskolens inspektør. Ikke fordi nogen af os har lysten eller behovet, men fordi man i ordentlighedens navn skal kende til rettidig omhu.

Fik vi kun et enkelt ord at beskrive dig med, Børge, ville det være ordentlighed.

Efter 18 år på posten er det de færreste af os, der har været ansat på ungdomsskolen under anden ledelse end din – men det er også de færreste af os, der tidligere har oplevet en leder som dig.

Du startede i en ungdomsskole med 16 fastansatte medarbejdere fordelt på fire afdelinger i de bedagede pavilloner på Rughavevej.

Du forlader nu et hus med rundt regnet 115 fastansatte medarbejdere fordelt på otte afdelinger i renoverede lokaler på Reberbanen.

Du har formået at vende sejlene efter de politiske vinde, der har blæst igennem tiden, men det kunne aldrig falde dig ind at tage æren for de forandringer, der er sket under din ledelse.

Man bør ikke fremhæve sig selv, for det er ofte et spørgsmål om omstændigheder, der er altid mange mennesker involveret i en beslutning og i et system - og alle gør deres bedste. Det er - og har altid været - dit syn på din position i forhold til din omverden.

At du er en del af et fællesskab, hvor alle har en væsentlig plads og spiller en rolle.

Åben dør

Du har været vores fællesskabs ansvarlige og ansvarsfulde knokler.

Uanset hvor travlt der måtte have været i kulisserne, har vi kunnet regne med, at når dørene åbnede på Reberbanen, stod du i front med smil, energi og et hjerteligt "velkommen til".

Du har været vores ansigt indadtil såvel som udadtil, og vi er som medarbejderstab blevet givet frihed og ansvar, men ingen har været i tvivl om, at der var hjælp at hente på ledelsesgangens første kontor.

Så snart der har været mulighed for det, har din dør stået åben.

Og vi er jo drysset derind i ny og næ. Når livet har gjort ondt, eller arbejdslivet har knirket lidt i hængslerne, er vi vandret ind ad din dør med tunge skuldre og hængende hoved.

Og vi er gået ud ad den igen med en følelse af, at det hele nu nok skulle gå. Vi er blevet lyttet til, du har sat ord på vores situation, vores behov, fået os til at føle os væsentlige og forsøgt at løse det hele til fælles bedste.

Tak for nu

Ungdomsskolens medarbejderstab er vokset til en anseelig størrelse gennem de seneste 18 år.

Det er en opgave af format at få etableret fællesskabsfølelse i en flok sammensat af mennesker med en hverdag i så forskellige afdelinger, miljøer og baggrunde.

Men vi er rigtig godt på vej. Med tid, tiltag, tillid, tro og en god portion af din højskoleånd har vi nu et voksende samarbejde på tværs af afdelinger, og alle er vi bevidste om, at vi har rod i Viborg Ungdomsskole.

Vi er ansat i kraft af dit virke, og du kender navnene på hver og én af os – i de fleste tilfælde har du også styr på ægtefællen, børnene, sommerhuset og bilen.

Du sætter pris på at bruge tid sammen med os, og måske netop derfor sidder mange med følelsen af, at vi den 1. september siger farvel til en mand, der har været mere end bare en leder. En "arbejdsfar" er du blevet kaldt.

Nu begynder et nyt kapitel. Du får tid til dig selv - og den enorme mængde energi, du får i overskud, må give plads til en fritidsaktivitet.

Må vi foreslå en kunstart? Vi har bemærket dit talent inden for frihåndstegning, så speed art på lærred vil egne sig, nu du ikke længere skal forklare dig med cirkler, pile, streger og kasser på skolens flip-overs. Vi husker på at gemme et par stykker. Det kunne jo være, de blev penge værd en dag.

Tak for nu, Børge. Du efterlader os et godt sted og med gode værdier i rygsækken. Men du vil blive savnet. På hver vores måde af hver og én af os.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Håndbold-samarbejde øst for søerne

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Viborg FF parerede for meget i den sidste halve time

Annonce