Annonce
Viborg

Animationsskole-leder overskred budgetter med millioner

Morten Thorning vender tilbage til sit job torsdag morgen.
The Animation Workshop overskred budgetterne i 2017 og 2018 med op til 14 procent. Det var den primære grund til, at VIA University College i begyndelsen af juli suspenderede lederen af skolen Morten Thorning.
Annonce

Viborg: Morten Thorning begyndte i morges i sit job som leder af The Animation Workshop (TAW) i Viborg, efter han i begyndelsen af juli blev suspenderet fra sin stilling på skolen, han selv skabte tilbage i midten af 1990'erne.

I den mellemliggende tid har et revisionsfirma arbejdet på at få styr på økonomien, der i hvert fald i de seneste par år har været kørt af sporet forstået på den måde, at der ikke har været sammenhæng mellem de fastlagte budgetter og de afholdte udgifter.

- Da vi skulle gøre regnskabet for 2018 færdig, kunne vi konstatere, at der igen var store budgetoverskridelser, som der også havde været det i 2017. Der er tale om overskridelser på 14 procent, hvilket svarer til cirka seks millioner kroner, siger prorektor Louise Gade, VIA University College.

- Det er naturligvis uholdbart. Vi dykkede så ned i tallene og fandt nogle dispositioner, som var bekymrende. Derfor satte vi et revisionsfirma på sagen, og i sådan en situation er det helt normalt, at lederen bliver suspenderet, mens undersøgelsen står på. Den er nu heldigvis slut, og Morten Thorning kan vende tilbage til sit job i morgen, torsdag, siger Louise Gade.

The Animation Workshop er en voldsomt populær uddannelse.
Annonce

Indskærpelser men ingen misbrug

Konklusionen i rapporten fra revisionsfirmaet er, at der ikke er foregået misbrug, og det er baggrunden for, at Morten Thorning kan vende tilbage til sit job.

Misbrug skal forstås således, at Morten Thornings dispositioner ikke er foretaget for egen vindings skyld, men at TAW under hans ledelse har sat skibe i søen, der ikke var økonomisk dækning for, og at der er brugt penge på rejser og repræsentation, som ikke er blevet dokumenteret i tilstrækkelig grad.

- Vi er rigtig glade for, at der ikke er foregået noget uden for lovens rammer, men rapporten fra revisorerne kommer med en lang række indskærpelser, hvor der skal ske en meget hurtig forbedring af økonomistyringen, og hvor der skal ske ændring af det, som man kalder almindelig offentlig adfærd, siger Louise Gade.

Det sidste betyder blandt andet, at der skal være styr på bilag, og at man ikke køber ydelser af sine familiemedlemmer, med mindre det er klappet af med ledelsen højere oppe i systemet.

Det sidste er sket i i hvert fald et tilfælde, hvor Morten Thorning i forbindelse med en udstilling ansatte sin arkitektuddannede datter i en midlertidig stilling.

VIA University College indsætter med det samme en såkaldt task force, der skal hjælpe ledelsen på TAW videre og sikre, at retningslinjerne følges.

- Den skal sikre den rigtige økonomistyring og sørge for, at der kommer en anden kultur i forhold til, hvordan man agerer med hensyn til repræsentation og i forhold til, hvem man handler med og til hvilken pris, siger Louise Gade.

Annonce

Glad for at vende tilbage

Morten Thorning er glad for, at han kan vende tilbage til TAW.

- Ja, det er jeg naturligvis, og jeg er også glad for, at der ikke er fundet noget ulovligt. Tingene er gået stærkt, det erkender jeg. Jeg sætter ting i gang og glemmer nogle gange at have styr på detaljerne. Jeg var rigtig glad for den leder, chefredaktør Lars Norup skrev i avisen onsdag. Den vil jeg tage med i graven, siger Morten Thorning.

Egner du dig overhovedet til at arbejde i et fastlåst system med regneark og så videre?

- Ja, det synes jeg, at jeg gør, men jeg har nu lært, at jeg skal sikre mig, at der også er styr på detaljerne. TAW er blevet er stor organisation, men heldigvis har jeg rigtig mange dygtige medarbejdere, der brænder for stedet og for deres job. Når man er leder på det niveau, som jeg har været, så er man det på folkets tillid, og så skal tingene være i orden, siger Morten Thorning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce