Annonce
Bjerringbro

Store planer for stationen i Bjerringbro: Forening stiftes

Stationen ligger mere eller mindre ubenyttet hen midt inde i Bjerringbro. Nu stiftes der en forening, der vil gøre bygningen til et samlingssted for alle. Arkivfoto
En arbejdgruppe står klar til at stifte en forening, der vil gøre stationen i Bjerringbro til byens nye centrale knudepunkt og mødested.
Annonce

Bjerringbro: Det var oprindeligt en énmandshær i form af Anne Knudsen, der legede med tanken om at gøre stationsbygningen i Bjerringbro til "byens hus", men siden er hæren vokset til en arbejdsgruppe, og tirsdag den 28. maj er der stiftende generalforsamling i ny forening, der får navnet; Byens Hus – Stationen.

Formålet med foreningen er: "at skabe, og vedligeholde Bjerringbro stationsbygning som en attraktiv ramme til fremme af kontakten og informationen mellem byens borgere, pendlere, kulturelle, folkeoplysende og foreningsmæssige aktiviteter samt til styrkelse af sociale aspekter."

Sådan står der i formålsparagraffen, som sammen med vedtægterne præsenteres på mødet, der holdes i Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter næste tirsdag.

På et lidt mere forståeligt sprog betyder det, at foreningen vil arbejde for at give Bjerringbros station et kæmpe løft og forvandle bygningen til byens centrale knudepunkt.

- Stationen kom ret hurtigt til at spille en rolle i forbindelse med Bjerringbros nye helhedsplan, og der kom også ret mange spændende ideer frem om, hvad bygningen kan bruges til, men ønsket om at Viborg Kommune ville købe bygningen af DSB Ejendomme og efterfølgende sælge videre til os, blev ret hurtigt afvist af kommunen, fortæller Anne Knudsen, der sidder med i borgergruppen under Bjerringbro Byforum.

Efter møder mellem DSB, borgergruppen og Bjerringbro Byforum stod det også klart, at det eneste, der kunne komme på tale på nuværende tidspunkt, er en lejeaftale.

- Med en forening stiftet har vi nu en chance for at få de folk med, der allerede har udtrykt deres gode vilje - også i forhold til at tage del i beslutningsprocessen.

Anne Knudsen, medlem af borgergruppen unde Bjerringbro Byforum

Annonce

Tage ansvar

- Og derfor er det enormt vigtigt, at vi får stiftet en forening, der kan påtage sig ansvaret for stationen, skabe nogle brugbare rammer, og som kan søge fondsmidler hjem, så bygningen kan renoveres, forklarer Anne Knudsen og fortsætter:

- Med en forening stiftet har vi nu en chance for at få de folk med, der allerede har udtrykt deres gode vilje - også i forhold til at tage del i beslutningsprocessen.

I formålsparagraffen nævnes også muligheden for at drive en café.

- Der er ingen tvivl om, at en café på stationen vil have et stort potentiale, ikke mindst om eftermiddagen, når folk er på vej hjem fra skole og arbejde, men jeg vil godt understrege, at det er primært "byens hus", foreningen i første omgang vil koncentrere sig om, fortæller Anne Knudsen.

En indvendig renovering af bygningen er absolut nødvendig, og selv om en omgang maling vil gøre underværker, og der er meget, der kan genbruges, så er der alligevel en del udgifter forbundet med at gøre huset til et sted, hvor byens borgere kan mødes, siger Anne Knudsen, der forestiller sig, at stationen skal huse mødelokale, udstillingsrum, opholds- og redskabsrum for byens pedeller, samt fire små kontorlokaler, der eventuelt skal lejes ud for kortere eller længere tid af gangen.

Annonce

Et sted til de unge

Caféen, hvis og når den bliver en realitet, skal ligge til højre for det gamle ventesal - men det vil i følge Anne Knudsen kræve ret store investeringer for eksempel i forhold til diverse installationer i køkkenet.

- Kommer dette på plads, vil foreningen lede efter en professionel forpagter, der kan drive cafeen på helt normal vis, siger Anne Knudsen.

Hun glæder sig selv til at få sin gang i byens nye hus og tror på, at der er masser af mennesker, der vil benytte sig af de nye rammer.

- Der findes masser af mennesker, der allerede kommer hinanden ved, men som ikke nødvendigvis har et sted, de kan drikke deres kaffe sammen eller dyrke yoga, og så har jeg da også et håb om, at stationen også kan blive stedet, hvor de unge kan mødes. Der bliver jo talt meget om, at de ikke har noget sted at være, men vi mangler stadig at høre fra de unge selv, i forhold til helhedsplanen, hvad de egentlig vil, det siger Viborg Kommune også. Jeg synes det ville være oplagt, at de også anvendte stationsbygningen, siger Anne Knudsen.

Det er Anne Knudsen, der fra starten af har brændt for, at Bjerringbro Station skal have en ny fremtrædende rolle i byen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Demokrati er åben samtale

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Sport For abonnenter

Lyt med - En stor profil siger farvel efter fem år på Kirkebækvej

Annonce