Annonce
Viborg

Store planer for stationsbygningen i Viborg er gået i vasken: Banegårdscafé lukker, og hele underetagen vil stå tom

Stationsbygningens ejer, DSB Ejendomme, vil intensivere jagten på nye lejere, så der atter kan komme liv inden for de 126 år gamle mure. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Der bliver alligevel ikke noget højteknologisk oplevelsescenter i Viborgs gamle stationsbygning. Det er ellers, hvad direktøren for virksomheden Xplor XR drømte om for bare få måneder siden, men nu fortæller han, at planerne er lagt i graven.

Viborg: Drømmene var store, og armbevægelserne var ligeså, da folkebladet i begyndelsen af februar talte med Hans-Henrik Grabe, direktøren for virksomheden Xplor XR.

Virksomheden holder til på førstesalen i Viborgs gamle stationsbygning, og dengang i februar drømte direktøren om, at hans firma kunne leje sig ind i hele underetagen - og dermed i hele den 126-årige stationsbygning.

Direktørens drømme faldt sammen med, at ejeren af Jans Café, som i 10 år har ligget i stationens stueetage, havde opsagt sit lejemål, således at han skal være ude per 1. juli.

Annonce

- Vi kunne godt tænke os at eje hele bygningen, sagde Hans-Henrik Grabe dengang til folkebladet og luftede sine ambitiøse drømme om i den gamle station at lave en form for oplevelsescenter, som skulle komme hele byen til gavn.

Vi fik det grønne lys fra DSB, men det var forskellige interesser internt i vores biks, der gjorde udslaget. Det er desværre ikke noget, jeg kan fortælle om i detaljer.

Hans-Henrik Grabe, direktør, Xplor XR

Men nu er planerne altså gået i vasken.

- Den er helt død. Desværre, siger Hans-Henrik Grabe, da folkebladet taler med ham tirsdag middag.

Direktøren ønsker ikke at oplyse baggrunden for, at planerne er lagt i graven.

I februar sagde du, at planerne udelukkende krævede grønt lys fra DSB Ejendomme, som ejer bygningen. Hvad gik galt?

- Vi fik det grønne lys fra DSB, men det var forskellige interesser internt i vores biks, der gjorde udslaget. Det er desværre ikke noget, jeg kan fortælle om i detaljer, siger han.

Direktøren for Xplor XR, Hans-Henrik Grabe, drømte stort, da han i februar fortalte, at hans firma ville leje sig ind i - og på længere sigt eje - hele stationsbygningen. Nu må han sande, at hans drøm var for stor. Foto: Morten Pedersen

Vi ser nogle rigtig fine muligheder i bygningen, fordi den har den centrale beliggenhed, og fordi den er en integreret del af Baneby-området.

Lars Gøtke, underdirektør, DSB Ejendomme

Fine muligheder

I øjeblikket ser det sådan ud, at hele stationsbygningens nederste etage står tom - med undtagelse af fløjen ned mod rutebilstationen, hvor Jans Café fortsat holder til, men når den lukker senest 1. juli, vil der være helt tomt på stueplan.

Det ærgrer naturligvis bygningens ejer, DSB Ejendomme.

- Det gør, at vi nu skal finde vejen frem, i forhold til hvordan vi skal håndtere genudlejningen. Vi ser nogle rigtig fine muligheder i bygningen, fordi den har den centrale beliggenhed, og fordi den er en integreret del af Baneby-området. Det skal vi forsøge at udnytte på en bedre måde, siger underdirektør Lars Gøtke.

- Vi tror på en god løsning, siger han.

Direktøren for Xplor XR håber på, at andre har mod på at leje sig ind i stationsbygningens underetage.

- Det er et lækkert sted, og jeg håber virkelig, at nogen har mod på at bruge det til at lave nogle aktiviteter, som binder byen sammen, og som kan give folk nogle gode oplevelser, siger Hans-Henrik Grabe.

Folkebladet har tirsdag været i kontakt med Xplor XR's bestyrelsesformand, Bjarne Hansen. Han bekræfter ligesom direktøren, at planerne om at udvide lejemålet ikke længere er aktuelle.

- Det er korrekt, at vi ikke står foran at skulle leje stueetagen, siger Bjarne Hansen.

Hvorfor gik planerne i vasken? 

- Det kan jeg ikke komme ind på, siger han.

Har I tænkt jer fortsat at leje jer ind på førstesalen? 

- Det vil jeg ikke kommentere. Det kan jeg kommentere på et senere tidspunkt, siger han.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Viborg

Vild nyhed: Grøn omstilling, gratis fjernvarme og en fond på flere hundrede millioner: - Man skal godt nok have nej-hatten på, hvis man ikke jubler

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Viborg

Nemt overblik over Viborgs guidede ture

Annonce