Annonce
Bjerringbro

Først blev det flyttet, men nu er stort Bjerringbro-løb aflyst

I 2019 deltog ekstra mange i Gudenåløbet, fordi deltagere fra Grundfos OL også løb med.  Arkivfoto: Morten Pedersen
Gudenåløbet blev flyttet fra juni til september, men nu har arrangørerne valgt at aflyse det store løb.
Annonce

Bjerringbro: Først blev det flyttet til september, men nu er Bjerringbros største løb, Gudenåløbet, blevet aflyst.

Beslutningen blev taget i sidste uge, da det stod klart, at der fortsat er for mange usikkerheder i forhold til Covid-19 situationen til at gennemføre et løb i overensstemmelse med det arrangement, som Bjerringbro Atletik & Motion ønsker at tilbyde deltagerne i Gudenåløbet.

- Da vi i begyndelsen af april besluttede at udsætte Gudenåløbet til slutningen af september, var det med en tro på, at vi var på den anden side af Covid-19 og tilbage til noget, der ligner normalen, når vi nåede den tid, forklarer Jan Møller Nielsen, der er formand i Bjerringbro Atletik & Motion.


- Den nuværende usikkerhed indebærer mange kompromisser. Så mange at vi i løbsudvalget er nået til den konklusion, at vi ikke kan gennemføre et Gudenåløb i 2020, som vi kan stå inde for

Jan Møller Nielsen, formand hos BAM


Men sådan er situation ikke helt, og alt er ikke normalt.

- Det kan vi se nu, at det er vi ikke. Der er flere ting, der bidrager til usikkerheden, men det er særligt forsamlingsforbuddet, der er et ømt punkt. Vi ved lige nu, at der fra 8. august må samles op til 200 personer, og at alle større arrangementer ikke må gennemføres frem til 31. august. Hvad der sker herefter ved vi ikke i dag, siger han.

Hos Bjerringbro Atletik & Motion har løbsudvalget et ønske om, at fastholde det set-up deltagerne kender som Gudenåløbet. De smukke ruter i Gudenådalen og det hyggelige start-mål område ved Gudenåens bred.

Annonce

Usikkerhed

- Den nuværende usikkerhed indebærer mange kompromisser. Så mange at vi i løbsudvalget er nået til den konklusion, at vi ikke kan gennemføre et Gudenåløb i 2020, som vi kan stå inde for, forklarer Jan Møller Nielsen.

Alle tilmeldte er derfor blevet informeret via mail om aflysningen, og samtidig får de muligheden for enten at få startgebyret tilbage eller overføre startnummeret til 2021.

I Bjerringbro Atletik & Motion er troen og håbet, at kigges der frem til 2021, så er samfundet tilbage til noget der er tættere på det normale.

- På den baggrund er Gudenåløbet 2021 fastlagt til lørdag 5. juni 2021. På dette tidspunkt kan Gudenåen igen passeres over den nye Kjællinghølbro, ligesom Bjerringbro Atletik & Motions kan fejre 50 års fødselsdag onsdag 3. juni. Så der er lagt op til revanche i 2021, siger Jan Møller Nielsen.

Formanden for Bjerringbro Atletik & Motion Jan Møller Nielsen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Viborg

Opfordring til civil ulydighed

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Alle patienter har brug for udgang for at blive hele mennesker igen

Viborg

Man gjorde Viborgs børn fortræd

Viborg

Vi skal uddanne endnu flere pædagoger

Viborg

Faldende elevtal skyld i nedskæringer

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce