Annonce
Viborg

Stort flertal bag boligområde trods voldsomme protester

Den omtalte "juletræsplantage" i bunden af billedet og græsstykket foran den har nu byrådets godkendelse til at blive et nyt boligområde. Til venstre ses Egeskovvej, og til højre banestien. Øverst i billedet ses rideskolen, der har brugt græsstykket til hestene. Foto: Morten Pedersen
Socialdemokraten Mads Panny stemte for første gang imod sin gruppe, men fik kun følgeskab af fem andre byrådsmedlemmer.

Hald Ege: Et stort flertal på 25 ud af 31 medlemmer i Viborg Byråd stemte onsdag aften for, at der kan bygges boliger på et areal langs Egeskovvej.

Dermed måtte byrådet skuffe en snes Hald Ege-borgere, der var mødt frem i håb om, at det forventede ja måske alligevel kunne blive til et nej.

Der har været et hav af indsigelser fra borgerne i Hald Ege. Trafik, miljø, fortidsminder, dyreliv og mange andre argumenter er brugt i indsigelserne. Formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V), kvitterede for en livlig debat og fortsatte:

- Der har været talt om en massakre på den flotte ankomstportal til Hald Ege. Men det er ikke tilfældet. Her er der tale om en græsmark og en juletræsplantage.

Mads Panny stemte for første gang imod sin gruppe. Foto: Morten Pedersen

Gik imod sin gruppe

Socialdemokraten Mads Panny konstaterede, at han i denne sag for første gang i sin tid i byrådet måtte stemme imod sin gruppe.

Han henviste til, at det så sent som i 2017 i kommuneplanen blev besluttet, at det skulle være et rekreativt område. Desuden er der planer for 5000 boliger i Arnbjerg, Taphede og banebyen.

Han konstaterede, at der i Hald Ege er en følelse af at være "kørt over" af byrådet, og at han er bekymret over, "hvordan vi kan mødes efter det her".

Gruppeformanden i Socialdemokratiet, Niels Dueholm, sagde, at sagen har været indgående drøftet i partiet, og at der er lyttet.

- Vi er skudt i skoene, at vi ikke lytter. Men vi har lyttet, læst og vurderet, før vi traf beslutningen. Vi skal ikke kun have udvikling i Arnbjerg og Taphede, men også i sydbyen.

Annonce

For den ene udstykning

SF's Kai O. Andersen sagde, at partiets to medlemmer ville stemme imod de to udstykninger langs Egeskovvej, men godt kunne stemme for en "naturlig" udbygning med en lille udstykning ved Kolbækvænget.

Ove Kent Jørgensen konstaterede, at der har været en god sagsbehandling, men at Dansk Folkepartis to medlemmer hele tiden har været imod disse nye boligområder.

Der var mere kontante ord fra Enhedslistens Flemming Gundersen, der talte om profit, misbrug og en bevidstløs beslutning kort tid efter, at byrådet i kommuneplanen havde besluttet noget andet.

Hald Ege-borgerne forlod skuffet mødet, men kommer sikkert igen, når det fjerde og sidste planlagte boligområde endnu tættere på Hald Ege senere skal på dagsordenen.

Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Lastbil og personbil er kørt sammen

Viborg For abonnenter

Store forskelle: De helt vilde prisstigninger på fjernvarme-stigninger rammer skævt

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Alarm 112

Sagen om drabet på 'Frisør Mudi' ankes: Går efter dom for vold med døden til følge

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Alarm 112

20-årig kvinde og 19-årig mand skulle nok have ladet bilen stå

Sport

Landsholdet fuld af beundring over nyt græstæppe: Viborg oplagt som værtsby ved et nordisk EM

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Debat

Der er stadig langt til integration i daginstitutioner og skoler

Annonce