Annonce
Rundt om Viborg

Stort forskønnelses-projekt ved Fars Dam i Løvel

Else Nielsen og Maria Mølgård Olsen fortæller om renoveringsprojektet ved Fars Dam. I forgrunden ses de nye trædesten over søen og en af de mange ænder. Foto: Henning Mousten Nielsen
Løvels midtby får et stort løft med byforskønnelsen ved Fars Dam, som nu er godt i gang.
Annonce

Løvel:  Den planlagte områdefornyelse og byforskønnelse omkring Fars Dam i Løvel er nu godt i gang. På en halvkold lørdag formiddag havde Borgerforeningen (LOBF) inviteret alle interesserede til et informationsmøde ved dammen. Foreningens to tovholdere, Else Nielsen og Maria Mølgård Olsen, bød velkommen og viste rundt i området, hvor de orienterede om status samt om planerne for den videre udvikling. Varm kaffe og bagværk til snakken bagefter gjorde godt.

Viborg Kommunes og entreprenør Jokumsens store maskiner har med deres rå kraft møbleret godt om på landskaberne omkring dammen. En ny og bredere gennemgående sti slynger sig fra Mosevænget til Tinggade og venter nu kun på asfaltmaskinerne i uge 42. Eksisterende gadelamper er flyttet med det nye stiforløb. Platforme er etablerede, og dammens brinker er gjort mindre stejle og har fået delvist nyt, buet forløb. En lege- og tumlehøj i forbindelse med et legeområde er etableret - stadig sort jord, men snart frodig grøn. Dammens alt for mange, men særdeles nysgerrige ænder, har allerede taget det hele i besiddelse.

Annonce

Skole, sfo og dagpleje med

Projektet forløber i et tæt samarbejde mellem Viborg Kommune og LOBF. Forude venter stadig et stort stykke arbejde med etablering af blandt andet en 20 meter lang bro tværs over dammen, et 56 kvadratmeter stort madpakkehus, muldtoilet, kælkebakke, legeplads, frugtplantage samt randbeplantning m.m. Områdefornyelsen er budgetteret til godt 1,1 mio. kr. og finansieres af både kommune og LOBF, der også har søgt pulje- og fondsmidler til formålet.

Ny sti, platform og jordhøj er ved at blive anlagt ved dammen. Foto: Henning Mousten Nielsen

Helt fra begyndelsen af projektets tilblivelse er skolen, sfo, børnehave og dagplejerne blevet hørt om ønsker og medinddraget. Ud af projektet skal der blandt andet også komme læring, idet det er planen, at dammens dyreliv og fauna skal kunne studeres og undersøges. Net, vandkikkerter, spande med mere skal være til rådighed i madpakkehuset, så ”de unge studerende” nemt kan lære og blive undervist.

Annonce

Beplantning beskæres

Hvis de nuværende tidsplaner holder, så begynder Viborg Amts Boligselskab på opførelsen af de planlagte otte enkeltstående lejeboliger på nabogrunden i december. Som en del af kommunens vinterbeskæringsplan venter en stor opgave med styning og fjernelse af en god del af træerne og bevoksningen på dammens østside. Det trænger hårdt og vil, når færdig, kaste et helt nyt lys over dammen. Mon vi får en vinter hvor skøjteløb på dammen igen er mulig? Det ville føje en helt ny dimension til projektet. Det bliver også spændende at se, når alt igen grønnes. Givet er det, at begge projekter vil give et nyt og frisk pust til ikke mindst Fars Dam-området, men også til hele Løvel midtby. Forskønnelsen er på vej.


Mon vi får en vinter hvor skøjteløb på dammen igen er mulig? Det ville føje en helt ny dimension til projektet.

Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce