Annonce
Rundt om Viborg

Ingen Fortnite og CS: Corona-virus sætter stopper for stort gamer-event

I marts 2019 gennemførte Reload et stort lan-party i Skals, og et nyt et af slagsen var fastsat til det 20. til 22. marts. Nu ser arrangørerne sig nødsaget til at aflyse på grund af smittefaren for corona-virus. Arkivfoto: Morten Dueholm.
Mere end 400 personer tæt sammen i tre dage, er mere end hvad arrangørerne af gamer-eventet Reload #8, kan stå inde for i forhold til risikoen for corona-smitte

Skals: Den 20. til 22. marts skulle gamer-glade mennesker fra hele landet have været samlet i Skals til lan-partyet Reload #8, men det arrangement er nu udskudt på ubestemt tid på grund af smittefaren for corona-virus, oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

Efter et møde onsdag mellem arrangørerne, er man kommet frem til, at man ønsker at efterleve de anvisninger og opfordringer fra de respektive styrelser og myndigheder.

"Vi samler mere end 400 personer i tre dage, hvor vi med sikkerhed ved, at man sidder tæt. Der vil uagtet diverse sikkerhedsforanstaltninger være personer der deler mus, tastaturer og hænger ind over hinanden for at se på skærmene. Dertil kommer ligeledes de fyldte sovesale, hvor vores deltagere skal sove...Det alene betyder en øget risiko for smittefare. Og når vi så kombinerer dette med en varm og relativ fugtig luft i salen samt minimale muligheder for at lade døre og vinduer stå åbne for udluftning, så var beslutningen ikke så svær, hedder det sig i pressemeddelelsen fra Reload.

Billetter refunderes

Arrangørerne oplyser, at personer fra hele landet har købt billetter til eventet i Skals Idrætscenter, og grundet et stort deltagerantal, er det heller ikke muligt at lave løsninger, hvor deltagerne sidder med større mellemrum eller lignende, ligesom det heller ikke er fysisk muligt at finde en holdbar løsning i forhold til sovepladser.

"Vi kan godt finde enkelte argumenter for at gennemføre arrangementet og "slippe uden om" de anbefalinger, der foreligger fra diverse myndigheder. Men vores helt klare vurdering er, at rettidig omhu og ansvarlighed er en udsættelse af Reload #8. En af Reloads bærende værdier er fællesskabet, og netop for at beskytte fællesskabet har vi truffet denne beslutning. Det er vigtigt for os at skabe tryghed når man kommer til vores arrangementer. Og havde vi gennemført, har vi ikke kunne sikre den fornødne tryghed hos hverken deltagere, frivillige, gæster eller pårørende, hedder det sig i pressemeddelelsen.

Alle deltagere vil få refunderet deres billet, og det arbejde sættes der gang i i løbet af de nærmeste dage. Det er uvist, hvornår Reload #8 så kan gennemføres, oplyser arrangørerne.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og liveblog: Viborg HK vandt med hiv og sving over ungarsk hold

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Viborg FF vandt to timer lang testkamp i Farum - se videoanalyse og liveblog her

Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Rundt om Viborg

Efter uønsket farvel til kommunalpolitik: Nu er jeg bare Elo...

Sport For abonnenter

Karakterer: Sløj indsats mod ungarer afspejler sig i bedømmelsen af Viborg-spillerne, hvor kun få udmærkede sig

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Rundt om Viborg For abonnenter

En stor del af landsbyens borgere knokler for at få en ny købmandsforretning: Renoveringsarbejde begynder helt fra grunden

Rundt om Viborg

Lokal forfatter nomineret til lydbogspris: Det er stort

Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Viborg FF For abonnenter

Meget godt og en lille smule skidt - her er tre ting vi lærte af testkampen mod FCN

Navne For abonnenter

Tidligere bryggeri-direktør fra Viborg gik på bryggerskole i München og overtog øl-posten i Viborg fra farmand

Viborg For abonnenter

Unge med gåpåmod: Det er altafgørende at kunne blive i Viborg

Annonce