Annonce
Sport

Stort golftalent spillede suverænt i strid blæst

Nikolaj Lange Andersen fra Viborg Goldklub var suveræn i U16-rækken og blev danske årgangsmester på hjemmebanen. Foto: Johnny Pedersen.
Viborg Golfklubs Nikolaj Lange Andersen spillede en suveræn gang golf i blæsevejret på andendagen til de danske årgangsmesterskaber og sikrede sig guldmedaljen i U16-rækken.

Viborg: Viborg Golfklub var i weekenden vært for de danske årgangsmesterskaber, hvor landets bedste golfspillere fra U12 til U16 mødtes for at dyste på banens 18 huller både lørdag og søndag.

I flere af rækkerne var spillere fra Viborg Golfklub med helt fremme. Bedst gik det for U16-spilleren Nikolaj Lange Andersen, som ellers var tre slag efter den førende spiller, da der blev slået ud på andendagen.

Søndagen bød på heftigt blæsevejr, og mens konkurrenterne faldt på stribe, holdt Nikolaj Lange Andersen hovedet koldt og storspillede på hjemmebanen. Han holdt flot sammen på sit spil og gik runden i par, og det kunne modstanderne slet ikke hamle op med. Nikolaj Lange Andersen, som er i udviklingstruppen til juniorlandsholdet (for spillere op til 18 år), kunne lade sig hylde som årgangsmester - hele ni slag foran nummer to.

Også Martin Skov Pedersen fra den lokale klub var med hos U16-drengene. Han havde på flotteste vis kvalificeret sig til årgangsmesterskaberne, men var på forhånd ikke regnet som en spiller, der kunne være med fremme. Det kom til at holde stik, men han tog værdifuld erfaring med sig.

Hos U15-drengene spillede Mathias Thybo med om sejren til det sidste. Han lå med fremme på førstedagen og førte langt henne på andendagen, men trods en flot indsats endte han med at være et slag efter vinderen, da alle huller var spillet.

Marie Eline Madsen var også tæt på at blive årgangsmester. I U15-rækken hos pigerne skilte fire spillere sig ud om lørdagen, men på andendagen trak to af dem hurtigt fra konkurrenterne. Marie Eline Madsen lagde sig i spidsen og havde et forspring på to slag med ni huller tilbage, men så satte hendes nærmeste rival en flot slutspurt ind med tre birdies. Det kunne Marie Eline Madsen ikke svare igen på, og hun måtte "nøjes" med sølvmedaljen.

Marie Eline Madsen kæmpede med om sejren i U15-rækken til de danske årgangsmesterskaber. Foto: Johnny Pedersen

Flere afbrydelser

Formanden for Viborg Golfklubs ungdomsudvalg, Thomas Madsen, kunne, efter det sidste slag var slået, se tilbage på et vellykket arrangement.

- Det var et stort setup med børn og voksne fra hele landet. Mange af spillerne kom fra Sjælland og havde deres forældre med, og flere boede på hotel eller vandrehjem i Viborg. Der var 110 deltagere med i weekenden, så jeg tror også, at byens spisesteder har haft travlt, siger Thomas Madsen.

Viborg Golfklub fik hjælp fra Dansk Golf Union til at arrangere årgangsmesterskaberne. Golfunionen stillede blandt andet med dommere og en turneringsleder, og vedkommende måtte to gange om lørdagen afbryde spillet på grund af tordenvejr.

- Så måtte alle spillere ind i cafeteriet og sunde sig lidt, og afbrydelserne kostede hurtigt tre timer i tidsplanen. Det betød, at der i nogle af rækkerne blev spillet færre huller end 18, siger Thomas Madsen.

Han glædede sig over at se, hvordan både børn og voksne byggede relationer hen over weekenden, og det er noget, som kan bruges, når man for eksempel mødes til andre turneringer rundt om i landet.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lystfiskere ser gerne flere havørne

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Venstresiden og målmand scorer højest

Annonce