Annonce
Bjerringbro

Stort parkeringsproblem på Sønderbro

Karina Madsen, der er købmand hos Spar i Bjerringbro samt Dorthe Bejer, der ejer og driver Sønderbro Pølsevogn er frustrerede over at der ikke er plads til deres kunder på den store p-plads på Sønderbro. Foto: Christine Krüger Hansen 
Det er særdeles svært at få en parkeringsplads på Sønderbro, hvis man vil handle i Spar eller spise en pølse i den lokale pølsevogn. Det lider handelslivet under.
Annonce

Bjerringbro: Det var en rigtig glad og tilfreds Spar Købmand i Bjerringbro, Karina Madsen, der i sidste slog op på facebook-siden Bjerringbro-by, at det nu var slut med parkeringsproblemer på parkeringspladsen ved butikken.

Et privat parkeringsfirma, Unopark, var blevet hyret, og fredag kom der skilte på pladsen, som angav, at man nu kun måtte parkere i en time og kun med p-skive.

Lykken varede dog kort, for det viste sig, at det slet ikke er Spar, der ejer parkeringspladsen, men derimod Viborg Kommune. Derfor er skiltene taget ned igen, og aftalen med parkeringsfirmaet annulleret.

Det efterlader en undrende købmand, for parkeringsproblemet er der fortsat.

- Årsagen til, at vi valgte at kontakte et parkeringsfirma og indsætte parkeringskontrol skyldes, at butikkens kunder tit ikke kan finde et sted at parkere. Selvom der er 30 parkeringspladser, så er der ofte kun en enkelt plads, når jeg selv møder klokken 6.30 om morgenen, og sådan fortsætter det hele dagen, siger Karina Madsen.

Hun mente, at det var købmandsbutikken der ejede p-pladsen, fordi det også er butikken der har gået og vedligeholdt pladsen.

Skiltene blev dog straks fjernet igen, men Karina Madsen  håber på, at der gennem dialog med kommunen kan komme tidsparkering på pladsen igen.

- Det var på opfordring fra kunderne, at vi fik sat skilte op med tidsbegrænset parkering, og selv om skiltene kun var oppe i fire dage, kunne vi straks mærke en positiv effekt samt positiv respons fra vores kunder, siger Karina Madsen.

Annonce

Kunder kører igen

Hun er ikke den eneste forretningsdrivende, der har udfordringer med for få p-pladser og en af grundene kan være, i følge John Degn Christensen, der driver slagterforretningen på den anden side af Brogade, at Viborg kommune har fjernet de parkeringspladser, der lå ved det nu nedrevne Sønderbro Forsamlingshus, området er nu omlagt til græsplæne.

Ofte er p-pladsen helt fyldt med biler når Spar-købmand Karina Madsen, møder på arbejde klokken halv syv om morgenen. Foto: Christine Krüger Hansen

- Hos Spar har vi problemer med vareindlevering, fordi der ikke er plads på parkeringspladsen, og jeg ved, at man i pølsevognen også er frustreret over, at kunder der heller ikke kan finde plads til at parkere, siger Karina Madsen, der sammen med de andre forretningsdrivende på Sønderbro meget gerne vil indgå i en god dialog med kommunen omkring problematikken.

Ifølge de erhvervsdrivende, der har butikker omkring og i nærheden af p-pladsen, er det delvist beboere i området, men også personalet fra Viborg Kommunes  bofællesskab på Gudenåvej, der parkerer på pladsen.

Karina Madsen har siden sin ansættelse som købmand hos Spar på Sønderbro arbejdet hårdt for, at butikken skal blive en succes, og nu hvor det faktisk er lykkes, er det enormt frustrerende, at butikkens kunder ikke kan finde et sted at parkere.

- Der er kommet mere pres på - i og med at butikken blomstrer, men det kan ikke være rigtigt, at vi mister kunder på grund af en fyldt parkeringsplads, der ligger lige op ad butikken, siger hun, der bakkes op af Slagter John på den modsatte side af Brogade samt af Dorthe Bejer, der driver pølsevognen.


Som det er lige nu, er mælkemanden fra Arla nødt til at parkere sin lastbil på Bollersvej og skubbe sin vogn med mælkeprodukter hen ad en lille sti gennem en hæk, når han skal aflevere varer

Karina Madsen, Spar-købmand


- Vi ser ofte potentielle kunder køre igen, fordi de ikke kan finde en p-plads, siger Dorthe Bejer, der selv har svært ved at finde en parkeringsplads, når hun møder ind på arbejde klokken 11 om formiddagen.

Hverken hun eller Karina Madsen kan se et problem med at indføre tidsparkering og håber, at kommunen vil overveje den løsning.

- De har gjort det i midtbyen. Hvorfor skulle det ikke kunne fungere her. Man vil jo stadig kunne holde på pladsen om natten, og det er helt fint for os, siger Dorthe Bejer.

Annonce

Tidsparkering

- Som det er lige nu, er mælkemanden fra Arla nødt til at parkere sin lastbil på Bollersvej og skubbe sin vogn med mælkeprodukter hen ad en lille sti gennem en hæk, når han skal aflevere varer, siger Karina Madsen og fortsætter:

- Det kan ikke passe, at man er i gang med at forskønne området via en helhedsplan, der skal tiltrække flere mennesker til Sønderbro men ikke tager højde for manglende p-pladser.

Niels Dueholm (S), lokal byrådspolitiker og nu også borgmesterkandidat er forundret over parkeringsproblemet, som han ikke har hørt om før nu.

- Det skal der findes en løsning på. Det kan ikke hjælpe noget, at beboere og kommunens ansatte bruger p-pladsen i en grad, så der ikke er plads til kunderne. Så må vi have tidsparkering på, siger Dueholm, der undrer sig over, at der er så mange kommunalt ansatte, som parkerer der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Sport

Roligt kampprogram gør alle kampe værdifulde - spillerne skal holdes skarpe

Annonce