Annonce
Viborg

Stort plus for Bach Gruppen

I Vejle er Bach Gruppen i gang med at opføre de sidste tre af i alt fem etaper i det prestigefyldte og prisbelønnede byggeri kaldet Bølgen. Foto: PR foto/Bach Gruppen A/S

Den Viborg-baserede virksomhed Bach Gruppen havde i 2016 et overskud før skat på 109 millioner kroner, og ledelsen tror på en fortsat positiv udvikling i forbindelse med blandt andet nybyggerier og salg af bolig- og erhvervs-projekter.

Viborg: Med et overskud på 109 millioner kroner før skat nåede Bach Gruppen i 2016 ikke helt så højt op som i rekordåret 2015, hvor den Viborg-baserede bygge- og ejendomskoncern kom ud med et plus på 121 millioner kroner.

Alligevel er ledelsen glad for sidste års resultat. Bach Gruppen havde da også masser af "gang i butikken", idet koncernomsætningen steg fra 571 millioner kroner i 2015 til 641 millioner i 2016.

Om det seneste regnskabsår siger Palle Buhl Jørgensen, direktør i Bach Gruppen A/S, at man i 2016 har "haft fokus på at optimere og konsolidere den eksisterende ejendomsportefølje, og det har givet et yderst tilfredsstillende resultat".

Han regner med, at denne positive udvikling kan fortsætte, og henviser blandt andet til, at Bach Gruppen i år - nærmere bestemt i februar - har solgt 30.000 kvadratmeter boligareal på Islands Brygge i København til et svensk konsortium for 1,2 milliarder kroner.

Byggeriet er en del af Bryggens Bastion, som er Bach Gruppens hidtil største nybyggeri i hovedstaden. Masterplanen for området omfatter 125.000 kvadratmeter, hvoraf tre fjerdedele er til boliger - i alt omkring 1000 - resten til blandt andet butikker, kontorer og diverse serviceerhverv.

Anders Bo Bach, direktør for Bach Gruppen København A/S, oplyser, at man er i gang med at planlægge næste etape, som blandt kan komme til at omfatte et hotel.

Annonce

Tredje af fem bølger

I Vejle er Bach Gruppen i færd med at opføre de sidste tre af fem planlagte dele af Bølgen. Det prisbelønnede og meget unikke boligbyggeri, der ligger ud mod Vejle Fjord og tydeligt kan ses fra blandt andet Vejlefjordbroen, er tegnet af Henning Larsen Architects.

Ifølge Palle Buhl Jørgensen er der stor interesse for at komme til at bo i Bølgen. 16 af 20 lejligheder i den tredje bølge er solgt, og der er allerede forespørgsler vedrørende den fjerde af de fem bølger.

Bach Gruppen, der har lidt over 300 ansatte, er en virksomheds-paraply, der samler omkring 60 underselskaber - helt eller delvist ejede af koncernen. Selskabernes hovedbeskæftigelser er ejendomsudvikling, byggeri, salg og udleje af boliger og erhvervsejendomme. Bach Gruppen ejer selv 236 ejendomme med til sammen 553.370 kvadratmeter til udlejning.

Annonce

Minus på råstoffer

I forbindelse med byggedelen ejer Bach Gruppen også selv en stribe industrielle virksomheder inden for byggeindustrien. Herunder også firmaer, der indvinder råstoffer. Og lige på det område gik det ikke så godt i 2016. Regnskabet viser et underskud her på næsten 32 millioner kroner, hvilket af ledelsen betegnes som "meget utilfredsstillende".

Bach Gruppen er grundlagt i 1965 af Finn Peter Bach, der fortsat leder koncernen, men nu sammen med direktørerne Lene Christensen og Palle Buhl Jørgensen, som begge har været en del af ledelsen i cirka 20 år. I Bach Gruppen København har Anders Bo Bach været direktør i syv år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Test på skoler og coronapas med posten

Annonce