Annonce
Rundt om Viborg

Stort rykind til præsentation af Løgstrup-kalender

110 mødte frem for at se den nye kalender og høre foredrag i sognegården i Løgstrup. Privatfoto
Annonce

Løgstrup: Der var på forhånd dækket til 88 i sognegården i Løgstrup, da Løgstrup og Omegns Lokalhistoriske Forening mandag aften præsenterede den nye lokalhistoriske årskalender for 2020. Men opdækningen slog ikke til. 110 interesserede tilhørere dukkede op, så konfirmandlokalet måtte tages i brug under kaffen.

Ved præsentationen fortalte nogle af bestyrelsesmedlemmerne i Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn, om de dele af kalenderen, de havde været involveret i. Der var emner med gamle og nye billeder fra alle fem sogne, foreningen dækker. Om jernbanens anlæggelse, Vordegård, en slægtshistorie med udgangspunkt i Rogenstrup, jordemoderhuset i Fiskbæk, Anderslevgaard og meget mere. Kalenderen blev godt modtaget og mange købte den. Den kan også købes i Dagli’Brugsen i Løgstrup, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Før kaffen var der foredrag ved museumsformidler Anders Sinding fra Gl. Estrup Herregårdsmuseum. Det omhandlede forholdet gennem tiderne mellem "herremand og kirke", herunder den lokale herregård, Taarupgaard.

På bordene var fremlagt en lille seddel med opfordring på rim, om ikke at smide minderne ud. Rimet sluttede som følger:

"Så husk, når du tømmer loft eller kælder: inden endelig dom du fælder: Kontakt os først - kom, ring eller skriv: til Løgstrup og Omegns Lokalarkiv!"

Forsiden på den nye lokalhistoriske Løgstrup-kalender. Privatfoto
Museumsformidler Anders Sinding fra Gl. Estrup Herregårdsmuseum holdt foredrag. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Viborg

Blå partiers kamikazekurs

Annonce