Annonce
Erhverv

Stort underskud hos møbelvirksomheden Holmris B8

Direktør for Holmris B8 Henrik Holmris erkender at fusionen af de to virksomheder har været både sværere og krævet mere tid end forventet. Arkivfoto: Morten Pedersen
Minus på 14 millioner kroner - fusionen var både sværere og dyrere end ventet.

Bjerringbro: Det kan være rigtig svært at fusionere to virksomheder. Det må adm. direktør for den lokale møbelvirksomhed Holmris B8 A/S Henrik Holmris sande, efter at de to lokale kontormøbelvirksomheder Duba B8 og Holmris i april 2018 fusionerede til Holmris B8 A/S.

Det første regnskab viste et underskud på 2,4 millioner kroner, men koncernens regnskab for 2018/19 - til og med april 2019, som selskabet for kort tid siden har offentliggjort hos Erhvervsstyrelsen, viser et minus på 14,1 millioner kroner før skat. Omsætningen er uændret på 1,1 milliarder kroner i regnskabet. Året før var der et minus på 2,4 millioner kroner.

- Vi har ikke tjent de penge, som vi havde forventet, og vi er ikke tilfredse med regnskabet. Vi havde ikke regnet med, at det blev så vanskeligt at fusionere de to virksomheder, siger direktør Henrik Holmris.

Egenkapitalen er i regnskabsåret faldet fra 93,1 millioner til 76,9 millioner kroner.

Han lægger ikke skjul på, at fusionen har krævet rigtig meget arbejde. Det har ikke været tilstrækkeligt kun at 'luge ud' i dobbeltfunktioner, idet it-delen har været rigtig svær

- Fra starten flyttede vi hele Holmris-delen med maskiner, varer og medarbejdere over i B8's it-system. Men det viste sig, at være meget svært at styre. Det betød blandt andet, at vi havde store problemer med at levere varerne til tiden, og mange medarbejdere måtte arbejde over. Derfor har vi for en måned siden flyttet alle salgsaktiviteter tilbage i Holmris-systemet, fortæller han.

Ro i huset

- Det går bedre nu, og det har givet ro i huset, tilføjer han, efter at virksomheden så sent som i starten af september reducerede antallet af både medarbejdere og adresser.

12 personer i salgsafdelingen blev opsagt, og afdelingerne i Birkerød og Køge blev flyttet til Amaliegade i København. Samtidig blev der lukket showrooms i Odense, Aarhus og Aalborg, og nu er der kun to showrooms i Jylland, nemlig i Bjerringbro og Løsning ved Hedensted.

Henrik Holmris forventer, at der går et halvt år, før fusionen er helt på plads. Det betyder, at der til den tid er gået to år, efter de to virksomheder smeltede sammen til én.

- Vi er allerede et halvt år inde i det næste regnskabsår. Et forsigtigt skøn er, at det bliver et væsentlig bedre resultat, siger Holmris.

Trods det dårlige regnskab er der også plads til smil. Henrik Holmris glæder sig over, at det går godt med den cirkulære forretning, hvor Holmris B8 A/S har stor succes med at indsamle brugte kontormøbler og fordele dem til idrætsforeninger, spejdere og andre, som kan bruge brugte møbler fra virksomheder, hvor Holmris B8 har solgt nyt.

En anden god nyhed er, at Holmris B8 er blandt de nominerede, når Viborgegnens Erhvervsråd 21. november ved et award show i Vibocold Arena uddeler priser til virksomheder og personer i Viborg Kommune. Holmris B8 er nomineret til Verdensmålsprisen for sit fokus på FN’s 17 verdensmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Annonce