Annonce
Sport

Stort viborgensisk klubsamarbejde: Pigefodbolden skal reddes

Et nyt pigesamarbejde ser dagens lys torsdag eftermiddag. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Viborg Q, et splinternyt samarbejde på tværs af viborgensiske fodboldklubber, skal forbedre grundlaget for pigefodbolden inden for kommunegrænserne. På torsdag sparkes projektet i gang under et storstilet arrangement, som bevæger sig fra Asmild Ki

Viborg: Syv fodboldklubber fra Viborg vil i fællesskab løfte pigefodbolden. Under mottoet 'Simul Fortes', som på latin betyder 'sammen er vi stærkere', forener klubberne under paraplyen Viborg Q deres pigehold fra U13 til U18. Her vil man udvikle alt fra bredde- til elitehold, så Viborgs fodboldglade piger kan spille på lige præcis det niveau, som de har lyst til.

- Jo flere vi er, jo mere kan vi løfte, og det vil forhåbentligt få flere piger til at spille. Det er i de her årgange, hvor rigtig mange piger falder fra. Vi kan se, at mange hold er lukket rundt omkring, fordi de ikke er nok.

- Det svært for tre-fire tilbageværende piger at skifte til en ny klub. Her er det nemmere, at vi putter pigerne i en fælles gryde, så vi kan organisere spillerne således, at alle har et hold, der passer til deres niveau, siger Viborg Q-udvalgsmedlem Ulrik Kvist.

150 piger har meldt sig til torsdagens arrangement, hvor spillerne i fællesskab indtager midtbyen. Her skal der skydes store prominente billeder på byens ikoniske lokationer, herunder domkirken og søerne. Arrangementet slutter på banerne ved Nordre Skole, hvor der vil være taler, spisning samt afvikling af en hyggeturnering.

De syv klubber, som er med i samarbejdet, er Overlund GF, NUGF, Houlkær IF, Viborg FF, BT/SVIF, Ravnsbjerg IF og Team Viborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce