Annonce
Sport

Stortalent fortsætter vild stime - forsvarede EM-titel suverænt

Hjalte Feldt genvandt sit europamesterskab. Foto: Bjarke Bech Feldt, No Limit BMX Racing.
Hjalte Feldt fra Tapdrup beviste nok engang, at han er den bedste i Europa i sin aldersklasse. For andet år i træk kan han kalde sig europamester.

Letland: 14-årige Hjalte Feldt fra Tapdrup kan noget helt specielt på en BMX-cykel.

Det har han bevist masser af gange, og han var da også storfavorit til at forsvare sin EM-titel, da han stillede op ved europamesterskabet, som blev afviklet i Valmiera i Letland.

Han har i år vundet samtlige heat ved samtlige Europa Cup-afdelinger, men i en sport som BMX, hvor en lille fejl kan koste det hele, så kan det let gå galt.

Forberedelserne var tilmed blevet forstyrret voldsomt af, at hans 19-årige storebror på dagen for afrejsen til Letland blev indlagt på Skejby Sygehus med det, som senere viste sig at være en blodprop i hjertet.

Hjalte Feldt viste dog enorm styrke ved suverænt at vinde alle indledende heat, ligesom kvart- og semifinaler også blev vundet fra spids.

Før finalen havde han forberedt en god bedring-hilsen til sin storebror, som så med via livestream, da Hjalte på sine kørehandsker havde påskriften "get well", hvilket blev vist til kameraet.

I finalen var det så lige ved at gå galt for Hjalte Feldt, som ikke kom så hurtigt fra start, som han plejer. Han kom dog op i front, men lavede en kørefejl, der tillod en konkurrent at komme op på siden af ham. Men på ren vilje og styrke trådte Hjalte Feldt sig forbi og susede over stregen som nummer et i Europa for andet år i træk.

Dermed er han oppe på en international sejrsstime på 44 heatsejre i træk.

Allerede nu er han i Holland for at forberede sig til VM i Belgien om en uges tid. Her er målet at forvandle de to seneste års sølvmedaljer til en guldmedalje.

Annonce
Tapdrup-køreren er vant til at være øverst på podiet efterhånden.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce