Annonce
Sport

Stortalent satte sin femte verdensrekord ved Sportsgalla 2017

Oscar Burvil satte en vaskeægte verdensrekord i Tinghallen tirsdag aften. Foto: Johan Gadegaard

14-årige Oscar Burvil er et talent ud over det sædvanlige. Ved Sportsgalla 2017 ville han sætte en verdensrekord - og det lykkedes.

Viborg: Der blev klappet meget til Sportsgalla 2017.

Næsten 150 sportsmestre blev hyldet på scenen, men aftenens største jubelbrøl kom, da 14-årige Oscar Burvil satte en verdensrekord i salen.

Ro-talentet råder i forvejen over fire verdensrekorder i ergometerroning. Ved Sportsgalla 2017 havde han sat sig for at slå verdensrekorden på fire minutter, hvilket betød, at han på fire minutter skulle ro længere en 1277 meter.

Efter en god start tabte han en smule tempo midtvejs i forsøget, men han kæmpede, så hårdt trikoten kunne holde. Med en voldsom slutspurt støttet af stående bifald fra hele Tinghallen lykkedes det at nå 1295 meter, og dermed sikrede talentet fra Viborg sig sin femte verdensrekord.

- Det var rigtig fedt. Hvis sådan en rekord skal slås, så skal den næsten slås i de her omgivelser med så mange mennesker, der hepper, sagde Oscar Burvil.

- Det var rigtig fedt de sidste 30 sekunder, hvor publikum rejste sig op, og hvor der virkelig var larm. Det motiverede mig bare til at give alt, hvad jeg havde, sagde han.

Udover verdensrekorden på fire minutter har han også verdensrekorden på ét minut, 100 meter, 500 meter og 1000 meter.

- Det er fedt at tænke på, at jeg nu har fem verdensrekorder, og jeg håber, at de bliver stående nogle år endnu, sagde Oscar Burvil, der ikke helt ville afvise, at han vil jagte forbedringer eller flere verdensrekorder.

- Måske - men lige nu har jeg godt nok ikke lyst. For det var altså ret hårdt, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce