Annonce
Viborg

Stortræf aflyses, men: - Selvfølgelig cruiser vi sidste lørdag i juni

Store dele af Viborg får igen besøg af en lang kortege af amerikanske biler lørdag den 26. juni om aftenen. Det er den lokale amerikanerbilklub Alley Cats Car Club, der arrangerer cruisingen. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Restriktioner sætter en stopper for amerikanerbilklubben Alley Cats Car Clubs træfplaner i Viborg, men gaderne fyldes alligevel med amerikanske biler lørdag aften den 26. juni.

Viborg: Traditioner holder man fast i - og derfor fyldes Viborgs gader også i år med amerikanske biler den sidste lørdag i juni.

Sådan har det været siden 1989, og også i fjor, da coronaen også spændte ben for, hvor mange der måtte være forsamlet, arrangerede Alley Cats Car Club sit traditionsrige cruise.

Dengang med masser af håb om folkefest og høj stemning i sidste weekend af juni 2021, hvor cruiset skulle være den meget tydelige kroning af det årlige træf på dyrskuepladsen i vestbyen.

Annonce


Vi har, som mange andre arrangører, ventet tålmodigt, men må erkende, at vi må aflyse træffet i år. Det er vi naturligvis kede af.

Allan Jensen, formand, Alley Cats Car Club, Viborg


Træffet, der er et af landets største, bliver dog ikke til noget i år, fortæller "kattenes" formand, Allan Jensen.

- Begrænsningerne i forsamlingsfriheden gør det umuligt at arrangere et træf. Vi har, som mange andre arrangører, ventet tålmodigt, men må erkende, at vi må aflyse træffet i år. Det er vi naturligvis kede af. Samtidig giver det os så endnu mere tid til at give den fuld gas, når restriktioner og pandemi forhåbentlig er fortid, siger Allan Jensen.

Model 2020

Viborgenserne bliver altså heller ikke i år snydt for det imponerende syn af en lang kortege af amerikanske biler om aftenen lørdag den 26. juni.

Hvordan rammerne for turen præcist bliver er endnu ikke helt fastlagt. Men meget tyder på, at Alley Cats vil bruge den pandemimodel, der med stor succes blev taget i brug i fjor.

Her kørte kortegen af biler ud på en guidet tur fra klubhuset på Bystævnet tæt ved Rødding, der sendte biler og ejere gennem Overlund, sydbyen, vestbyen, midtbyen og tilbage til klubhuset.

En flere kilometer lang tur i adstadigt tempo, der varer et sted mellem én og halvanden time.

- Det blev en fantastisk oplevelse, hvor vi oplevede, at rigtig mange viborgensere samlede sig med afstand langs vejene for at se os trille forbi. Vi har bagefter fået masser af positiv respons, fordi vi benyttede lejligheden til at komme ud til dele af byen, der ellers aldrig ser en amerikanerbil, når der er cruising. Normalt - og forhåbentlig også i fremtiden - er det inde i midtbyens gader, at cruisingen ruller sig ud, siger Allan Jensen.

Annonce

Solopgang om aftenen

Han håber, at rigtig mange vil nyde synet af bilerne og deres glade ejere.


Nu lysner det, og selv om cruisingen foregår om aftenen, så har de fleste af os det sådan, at vi kører mod solopgangen i overført forstand.

Allan Jensen, formand, Alley Cats Car Club


Efter at klublivet blev sat på standby i december 2020, var det først sidst i maj i år, at alle de godt 100 medlemmer i foreningen kunne mødes til fællesspisning på arealet uden for klubhuset.

- Vi har i den grad savnet det sociale aspekt af hobbyen, og det har været trist at misse endnu et forår på vejene, hvor træf og andre arrangementer er blevet aflyst. Nu lysner det, og selv om cruisingen foregår om aftenen, så har de fleste af os det sådan, at vi kører mod solopgangen i overført forstand.

- Det går fremad, og forhåbentlig kan vi også snart mødes i store forsamlinger, siger Allan Jensen.

Tidpunkter og den nøjagtige rute for cruisingen kan ses på klubbens åbne Facebook-gruppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Sport

VHK åbner sæsonen med storkamp

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Annonce