Annonce
Kultur

Strøtanker fra en kvinde med skizoaffektiv lidelse

"Strøtanker" er kommet fra Tjele til boghylden. Pressefoto
Anne-Grethe Helweg Christensen har skrevet en bog om sit liv, sin hverdag og sine tanker, der alt sammen bliver påvirket af hendes skizoaffektive lidelse.

Tjele: I dag udkommer bogen "Strøtanker". Bogen er skrevet i dagbogsformat af Anne-Grethe Helweg Christensen, som bor i Tjele med sin mand, og den giver en filterløs skildring af nogle usædvanlige tanker og en anderledes hverdag.

Anne-Grethe Helweg Christensen har nemlig med hudløs ærlighed givet læseren et indblik i sit komplekse liv, der er påvirket af skizoaffektiv lidelse, som kommer til udtryk i en vekslen mellem depression, mani og skizofreni.

Hendes sygdom begyndte i 30-års alderen, muligvis før. Men det var, da hun var i sine tredivere, at hun for første gang blev indlagt på psykiatrisk afdeling.

"Strøtanker" er udgivet af forlaget Bogform, og Anne-Grethe Helweg Christensen håber, at andre med samme diagnose kan spejle sig i hendes fortælling, og at hun på den måde kan hjælpe dem. Og hun ønsker samtidig at skabe et øget fokus på samt større forståelse af livet med en psykisk sygdom.

I dag er Anne-Grethe Helweg Christensen førtidspensionist, og hun bruger sin livlige fantasi på en konstruktiv måde i form af kreativt arbejde i alle afskygninger; hun maler, laver skulpturer og skriver digte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lyset for enden af tunnellen

Annonce