Annonce
Bjerringbro

Streetmekka i Bjerringbro: Heldigt med halvtag på en regnvejrsdag

Streetbold eller panna giver varme på en kold regnvejrsdag i Bjerringbro. Foto: Morten Pedersen
Game Streetmekka Viborg nåede Bjerringbro på sin tour de Viborg Kommune,
Annonce

Bjerringbro: Heldigvis er der halvtag i Bjerringbro. Sådan tænkte de fire unge herrer fra Game Streetmekka i Viborg, da de tirsdag formiddag i øsende regn havde kurs mod Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter.

For selv om de, som navnet siger, arrangerer gadeaktiviteter, så kan de seneste dages regn ødelægge meget. Men bekymringen, om de på grund af vejret ville komme til en mennesketom plads, blev gjort til skamme, for da holdet var i fuld gang med at stille ramper og bander op i tørvejr under halvtaget, ankom fire unge mennesker - to søskendepar - med højt humør og klar til at prøve basketball, streetfodbold og graffti.

Silke Randrup er klar med spraydåsen. Foto: Morten Pedersen
Annonce

10 besøg

At Viborg Kommune på grund af corona-krisen har fået penge til ekstra sommerferie-aktiviteter har smittet af på Game Streetmekka i Viborg, som i sommerferien kører rundt til oplandsbyerne, og hele 10 gange er der mulighed for at prøve de forskellige aktiviteter.

De fire unge, som har trodset regnen i Bjerringbro, suser først rundt ved basketballkurven, og bagefter spiller de gadefodbold eller panna, som det kaldes, hvor det handler om at skyde bolden gennem benene på modstanderen. Hver især går de ivrigt til bolden, og at dømme efter teknikken har de prøvet det før.

Overtrækstøj er nødvendigt, når man skal male grafitti. Foto: Morten Pedersen

Jonas Andersen. som skal i 9. klasse efter sommerferien, synes, at det er sjovt at være med, også selv om vejret er dårligt.

- Her er mange gode aktiviteter, og det er hyggeligt at lave noget sammen med sine venner, for det bliver hurtig kedeligt at sidde hjemme ved computeren, siger han, mens hip-hop musik dunker ud af højtaleren, men dog ikke så højt, at den kan blæse regnen væk.

Annonce

Graffiti

En af aktiviteterne er graffiti - vel at mærke af den lovlige slags, og de fire unge er hurtige til at trække overtræksdragter på, så de kan male uden at tænke på, at tøjet bliver ødelagt.

- I skal gøre det ordentligt, og I skal fylde bogstaverne ud, lyder det fra Steffen Ryom, da de unge går i gang med spraydåserne med maling i alle regnbuens farver.

Efter nogen tids koncentreret arbejde ender det med en farvestrålende billede - blandt andet med teksten 8850 Bjerringbro på. Det skal  sammen med lignende billeder fra de øvrige byer udstilles hos Game Streetmekka i Viborg, som et minde om sommeren 2020.

Game Streetmekka besøger i løbet af sommerferien ti steder i Viborg Kommune. Foto: Morten Pedersen

- Det er dejligt at komme rundt til oplandsbyerne, og det er en god måde at de lokale unge lærer os at kende på. Vi kan tilbyde noget, som de unge kan gå til og fra, som de har lyst til, siger projektkoordinator Kasper Funk, som glæder sig over, at de fire unge trods det våde blæsende vejr stod klar til at afprøve mulighederne.


Det er dejligt at komme rundt til oplandsbyerne, og det er en god måde at de lokale unge lærer os at kende på. Vi kan tilbyde noget, som de unge kan gå til og fra, som de har lyst til.

Ksper Funk, projektkoordinator


Senere på dagen dukkede flere op - blandt andet en familie.

- I alt kom der 15-20 personer, og det er en kæmpesucces ikke mindst vejret taget i betragtning, lyder det fra Kasper Funk, da eventen er slut, og holdet er ved at pakke grejet sammen for at køre tilbage til Viborg.

Game Streetmekka i Viborg er i Rødkærsbro 4. august. Det er gratis at deltage, man kan blot møde op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce