Annonce
Erhverv

Struer godt på vej til at blive lydens Silicon Valley

Direktøren for Sound Hub Denmark i Struer, Peter Petersen, kunne gøre status over det første år med oprejst pande og se ind i en fremtid, hvor Struer for alvor kan blive kraftcenter for udvikling af både ny teknologi og ikke mindst nye produkter. Foto: Johan Gadegaard
Virksomheder fra hele verden søger mod Struer for at hente hjælp til at udvikle ny lydteknologi og ikke mindst nye produkter.

Klyngevirksomheder: Virksomheder fra hele verden har i løbet af det seneste års tid søgt mod Struer for at finde samarbejdspartnere og inspiration til udvikling af den næste generation af lydteknologi.

- Dette kan i forvejen lade sig gøre i nogle universitetsmiljøer på forskellige kontinenter. Men her i Struer er vi nu de første, der giver både etablerede virksomheder og iværksættere fra hele verden mulighed for at få hjælp til en kommerciel udvikling af deres opfindelser og ideer til nye og banebrydende produkter, siger direktøren for det nye SoundHubDenmark, Peter Petersen.

En udvikling, der blev sat i gang med etableringen af Sound Hub Denmark i et tæt samarbejde mellem Struer Kommune og de to fyrtårne i byen, som i forvejen arbejder med lyd og akustik med global succes, Bang & Olufsen og Harman - og så ikke mindst med kontant opbakning fra blandt andet Færchfonden og Vald. Birn Holding A/S fra Holstebro.

- Målet var at skabe noget, der både nytter noget og flytter noget, og så ikke mindst gøre det ordentligt, så det virker, siger formanden for Færchfonden, Claus Omann Jensen.

Målet var at skabe noget, der både nytter noget og flytter noget, og så ikke mindst gøre det ordentligt, så det virker.

Claus Omann Jensen, formand, Færchfonden

Otte med dansk cvr

Direktøren for Sound Hub Denmark, Peter Petersen, kan da også gøre status over det første år med oprejst pande.

- Siden starten har vi også fået Jabra, som er en del af GN Store Nord-koncernen, med som samarbejdspartnere, og alt i alt har vi gennemført et udviklingsforløb med deltagelse af 32 virksomheder fra 16 forskellige lande fordelt på fire forskellige kontinenter. Kun syv af dem har været fra Danmark, siger han.

Otte af de 32 virksomheder, som har haft udbytte af at blive koblet op på det store netværk af lydnørder i både Struer og i hele det danske netværk af virksomheder med speciale inden for lyd og akustik, har så også etableret virksomhed med dansk CVR-nummer.

Alt sammen med udgangspunkt fra en base i det nye Sound Hub Denmark, som er etableret i Bang & Olufsens oprindelige Fabrik 1, hvor Sound Hub Denmark har fået 3000 kvadratmeter stillet til rådighed, efter at B&O for et års tid siden solgte bygningerne til Struer Kommune.

- Et rigtig godt initiativ, som vi allesammen kan få fordel af, mener både bestyrelsesformanden for Bang & Olufsen, Ole Andersen, og den nyudnævnte administrerende direktør, Kristian Teär, som var med til markeringen af årsdagen for oprettelsen af den nye lyd-klynge i Struer med det globale udsyn.

Annonce

Fortjener opbakning fra staten

Politisk er der også opbakning til det nye udviklingsinitiativ i Struer fra både folketingsmedlemmerne Thomas Danielsen og Ulla Tørnæs fra Venstre og Anette Lind fra Socialdemokratiet, der mandag var med til fejringen af det første år med helt nye muligheder for at udvikle den danske lydklynge med base i Struer.

- Jeg foreslog allerede under valgkampen, at vi skulle arbejde på få Sound Hub Denmark anderkendt af staten, og det vil jeg stadigvæk arbejde på, siger Thomas Danielsen (V).

- Det er imponerende, hvad de allerede har opnået her i Struer, og det fortjener en statsanerkendelse: Både i form af et kontant bidrag, som jeg forestiller mig kan komme fra de statslige forskningsmidler og en statslig anerkendelse af indsatsen, som kan fungere som en blåstempling af den store indsats, de gør i både Struer Kommune og her på det nye Sound Hub Denmark for at udvikle den lydindustri, vi er så kendte for i Danmark, siger han.

Den nyudnævnte administrerende direktør for Bang & Olufsen, Kristian Täer, var for første gang på besøg i det nye Sound Hub Denmark, da der mandag formiddag blev gjort status over det første år siden oprettelsen i december 2018. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Erhverv

Dansk Erhverv: Lad offentlig-privat samarbejde skabe verdens bedste ældrepleje

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Annonce