Annonce
Læserbrev

Studehandlen i Viborg Byråd

Læserbrev: Sikke en omgang rod. Vi har lige som samlet byråd underskrevet et rigtigt godt budgetforlig. Et forlig, hvor både børn, unge, ældre, klima/miljø og nybyggeri er blevet tilgodeset med de midler, vi har, og endda mere til.

Hvad vi ikke har, så er det at have underskrevet et budgetforlig, hvor ny hal i Houlkær indgår. Dette har ikke indgået i noget budgetseminar eller i fælles gruppeformandsdrøftelser og har altså intet med dette års budgetforlig at gøre. Sammenblandingen af placering af svømmehal og en pludselig opstået ny hal i Houlkær må derfor være en god gammeldags studehandel mellem Venstre og socialdemokraterne.

En usmagelig en af slagsen og må ganske simpelt være kommet i stand for at redde Mads Pannys bagdel og Venstres ønske om placering af ny svømmehal ved Viborg Idrætshøjskole. Alle har kunnet læse i herværende avis, hvordan formanden for kultur og fritidsudvalget, Mads Panny, i den grad har været ude og lave stemmefiskeri i Houlkær. Hvor kom den hal ellers fra?

Hvis man ser ned over ønskelisten for nye anlæg, indgår ingen hal i Houlkær. Det gør derimod en svømmehal, som ikke blot kan gavne hverdagens svømmeentusiaster, men i den grad kan tiltrække store konkurrencer til kommunen.

Det afgørende for det gode samarbejde i byrådet er, at der ikke laves korridoraftaler, der i den grad gør os øvrige byrådsmedlemmer til gidsler. Stod det til Dansk Folkeparti, ville vi da hellere end gerne sig ja til både haller, svømmehaller, nye skoler, institutioner o. lign., men det kunne vi da ikke finde på, når vi allerede nu ved, at vores budget for de kommende år er overskredet med mange millioner kroner!

Nye anlægsønsker mener vi bør indgå i byrådets konstitueringsaftale eller komme fra udvalgene, som på baggrund af overblik, kan vurdere, hvor behovet er størst.

Uden nogen studehandel bakker vi i Dansk Folkepartis byrådsduo op om, at en ny svømmehal skal placeres på Viborg Idrætshøjskole. At et godt samarbejde i byrådet bygger på tillid, åbenhed og medinddragelse siger sig selv.

På trods af denne klodset håndterede sag, vil vi i Dansk Folkeparti glæde os over et rigtigt godt budgetforlig for 2020 og så afvente nye budgetønsker fra udvalgene, renset for sager, der udelukkende skal redde en udvalgsformands valgkamp.

Lone Langballe føler sig - som Konservative, Enhedslisten og SF - taget som gidsler af, at Venstre og Socialdemokratiet beslutter en ny hal uden om budget-forhandlingerne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce