Annonce
Bjerringbro

Succes: byJEMA indretter uderum med kasser af rusten stål

Ægteparret Jens-Peter og Kristine Lundgaard driver den familieejede virksomhed JEMA A/S i Sahl. Nu har de startet en søstervirksomhed, der hedder byJema, som producerer eksklusive uderumsmøbler som grill og plantekasser af stål.  Foto: Morten Pedersen
Sahl-virksomheden JEMA A/S har fået en lillesøster, der designer og producerer møbler til uderum.
Annonce

Sahl: Timing er ikke alt - men det kan være særdeles vigtigt, når man ønsker at lancere et nyt produkt. Dermed ikke sagt at ideen, designet og prisen på produktet ikke kan være nok i sig selv til at løfte det ud til forbrugeren, men nogle gange går alting bare op i en højere enhed, også i forhold til tiden og det kan Kristine og Jens-Peter Lundgaard skrive under på.

Ægteparret driver byJEMA, som de oprettede i 2019, men for alvor først lancerede i starten af 2020. Virksomheden, der er et tredje ben i Sahl-virksomheden  JEMA Agro og JEMA Lift,  producerer stålprodukter til uderum - og det har vist sig i denne corona-tid,at være det helt rigtige tidspunkt at  bevæge sig ind på netop det marked.

- Vi har i mange år haft en idé om, at vi skulle have et tredje ben at stå på hos JEMA, fortæller Jens-Peter Lundgaard, der er administrerende direktør i firmaet samt tredje generation, der fører den familieejede virksomhed videre.

Ideen og produkterne udspringer af parrets ønske om at indrette deres egen terrasse. Foto: byJEMA

Flere ideer har gennem tiden været oppe at vende, men ikke før nu mente Kristine og Jens-Peter Lundgaard, at de havde fundet det et helt rigtige koncept.

- Egentlig kom ideen af, at vi selv ville have indrettet vores terrasse og uderum i vores privatbolig, der ligger forholdsvis synligt midt i byen. Vi ville gerne have noget afskærmning, men det skulle hverken være glas eller træ, og det måtte samtidig gerne give mulighed for, at der også kunne indgå planter i konceptet, fortæller Kristine Lundgaard.


Tanken med produkterne er, at de skal supplere og indgå i det moderne liv og arkitektur

Kristine Lundgaard, byJEMA


Parret havde på nogle af deres rejser fået en del inspiration til, hvordan byrum indrettes, og hvilke materialer man var begyndt at bruge, og herigennem fik de ideen til at forsøge sig med plantekasser bygget af cortenstål, der er en type stål, der ruster hurtigt i overfladen, men har en langsommere gennemtæring end eksempelvis blød stål.  Cortenstål kan således holde udendørs i årtier - helt vedligeholdelsesfri.

Virksomheden blev oprettet i 2019 og har virkelig haft vind i sejlene i 2020. Foto: Morten Pedersen

- Vi havde samtidig kontakt med en havearkitekt, der hjalp os videre, og det endte med at vi designede et helt sæt af møbler - der bestod af bænke, plantekasser, højbede, afskærmning og grill, der kan sættes sammen på forskellig vis og skaber et komplet uderum, fortæller Kristine Lundgaard.

Produkterne, der kun kan købes hos byJEMA, er hurtigt blevet populære og appellerer i særdeleshed til nybyggere.

- Vi synes, der manglede udemøbler og afskærmning, der passede til nye huse, og vores koncept er for eksempel blevet inkorporeret hos husbyggefirmaet Huscompagniet, der allerede har indrettet et af deres udstillingshuse med et uderum fra byJEMA, fortæller Jens-Peter Lundgaard.

Annonce

Det moderne liv

Looket er lidt råt med rustne overflader,  men samtidig er der en naturlighed og farvenuancer, der passer perfekt med den type hårdføre planter, som mange ofte er på udkig efter.

Stålprodukterne emmer af eksklusivitet og er designet med de små detaljer for øje. Solide materialer, anvendelighed og enkle former er gennemgående elementer.

Sidste skud på stammen er denne bålgrill, der med åben ild tilfører madlavning en helt ny og overset dimension. Foto: Morten Pedersen

- Tanken med produkterne er, at de skal supplere og indgå i det moderne liv og arkitektur, siger Kristine Lundgaard.

Det er Jens-Peter Lundgaard, der som ingeniør sidder ved tegnebrættet, men det er ofte Kristine Lundgaard, der får de gode ideer.

- Da vi først var kommet i gang, kom der hele tiden nye ideer til, og det smarte er, at alle dele passer sammen på forskellig måde. Det er ligesom at købe et sæt legoklodser, og beslutter man sig for at ommøblere på terrassen, kan de enkelte dele flyttes rundt på, så man får en ny indretning. Faktisk oplever vi også, at kunderne kontakter os, fordi de selv har fundet på at bruge elementerne på en ny måde, fortæller Kristine Lundgaard, og fortsætter:

- Vi opfordrer vores kunder til at sende billeder ind, når de har fået sat møblerne op, og det har virkelig slået benene væk under mig, hvor engagerede folk er, og hvor gode de er til at fortælle om, hvordan de har brugt møblerne.

Annonce

Samlesæt

Det er Kristine Lundgaard, der står for salg og de sociale medier, som er det eneste sted, virksomheden indtil videre har markedsført sine produkter.

- Vi har med vilje valgt ikke at have noget fordyrende mellemled, så vi har sagt nej til alle forhandlere. Derfor er der hos os, at produktet bliver produceret, pakket og køres ud fra. Bestiller man hos os, kan man forvente at få leveret varen, inden der er gået tre dage. Ofte kan vi sende samme dag, fordi vi har alle produkter stående på hylden, siger Jens-Peter Lundgaard.

Alle produkter leveres som et samlesæt, men byJEMA har sikret, at det er nemt at samle møblerne og sender sågar et sæt værktøj med, i tilfælde af at kunden ikke lige har den rette stykke værkstøj til at samle elementerne med.

Uderums-produkterne passer perfekt ind i JEMAs nuværende produktion, der foruden uderumsmøblerne består af udstyr til transport af korn og foderstoffer samt løfteborde.

- Det er de samme maskiner og de samme medarbejdere, der dækker alle tre selskaber, og indtil videre har vi ikke ansat flere medarbejdere. Kristine har dog sagt sit job op som lægesekretær og bruger nu al sin tid hos ByJema, fortæller Jens-Peter Lundgaard.

Annonce

Ambitioner

Parret har valgt at gå ambitiøst ind i projektet og har indtil videre udviklet syv forskellige typer af møbler.

Produkterne bygges op som moduler og er udført af cortenstål. Foto: Morten Pedersen

Sidste nye skud på stammen er en en bålgrill, som parret har store forhåbninger til.

- Ild, grill og hygge i naturen er oplevelser, der skaber glæde og velvære. Vi har skabt en grill med åben ild, der skaber den perfekte ramme for hyggelige stunder med familie og venner, fortæller Kristine Lundgaard og viser grillen frem, der lige som resten af produkterne er produceret af galvaniseret stål eller cortenstål og passer perfekt til resten af uderumsmøblerne.

- Bålgrillen er hurtigt blevet populær og går rigtig godt i tråd med ideen om udelivet, der er så populær for tiden. Det er en udendørs køkkenø ,som hurtigt bliver festens udendørs samlingspunkt. Og så kan den stå ude og bruges hele året, fortæller Jens-Peter Lundgaard.

Hvad fremtiden bringer kan Jens-Peter og Kristine Lundgaard ikke sige med sikkerhed, men lige nu arbejder de på at udvide salget til Europa.

- Vores mål er, at kunder skal kunne indrette et komplet uderum med møbler og moduler fra byJEMA, og det er også vores ambition, at det skal være os, der skal være toneangivende, når talen falder på møblering af uderum, siger parret med et smil.

Der kommer hele tiden nye ideer til hos byJEMA. Her er eksempelvis en skraldespandsskjuler. Foto: Morten PedersenAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce