Annonce
Viborg

Sund mad til hjernearbejdet på nyt gymnasium: Elevernes ønsker er tænkt ind i madkonceptet

Dan Laursen og Kirsten Holmgaard er så småt klar til at rykke ind på Midtbyens Gymnasium. Foto: Morten Pedersen.
Den 18. marts rykker cirka 1100 elever og godt 100 ansatte ind i Midtbyens Gymnasium.
Annonce

Viborg: Når nu man selv er lidt af en kylling, der kan bekymre sig om, hvorvidt store eller sågar voksne børn nu også får nok at spise, så antager nærværende skribent, at andre kan have det på samme måde.

Så lad os slå det fast med det samme.

Nej, der bliver ikke en kantine i traditionel forstand på Midtbyens Gymnasium, som åbner døre og porte for elever og ansatte onsdag den 18. marts.

Nej, de behøver ikke have madpakke med. Så du slipper for at smøre den, hvis du ikke gider, og du ikke har tillid - eller for dens sags skyld mener, at ungerne ikke selv har evner - til at de får det gjort.

- Vi har lavet en aftale med foreløbig fem lokale leverandører, som vil bringe mad til skolen. Eleverne skal bestille det via en app på mobiltelefonen. Den bruger de i forvejen til alle andre ting, fortæller Dan Laursen, der er leder af Mercantecs kantiner og dertil leder af hotel- og restaurantuddannelsen.

Han har sammen med elevrådene på skolen haft mange møder om, hvordan det hele skal foregå, og elevernes ønsker er puttet ind i hele madkonceptet.

- Vi har arbejdet meget med, at der bliver tilbud om meget sund mad. Mange unge er meget bevidste om, at der er sunde alternative, og det mener vi, at vi nu rammer fortæller Dan Laursen.

I erkendelse af, at unge mennesker gerne i løbet af dagen vil have lidt ekstra brændstof, så har Mercantec indkøbt en madvogn, der stilles op ved Hærvejsbroen, som jo skærer igennem Midtbyens Gymnasium for forbinder de to bydele - Viborgs midtby og banebyen.

Fra vognen vil der dagen igennem sælges kaffe, juice, saltater, sandwich og meget andet, fortæller Dan Laursen.

- Og selv vi ikke får et egentligt kantineområde, så bliver der jo rige muligheder for, at man kan sidder flere sammen og spiser og hygge sig, supplerer direktør for Mercantec, Kirsten Holmgaard.

Der er langt fra bund til top. Fem etager fylder den nye skole.
Annonce

Flyttedag

Der afsløres ikke for meget, hvis det antydes, at byggeriet af skolen har trukket noget ud. Flere planlagte flyttedatoer er gennem den lange byggefase skrottet, men nu ligger den fast.

Når eleverne forlader deres skoler på Vinkelvej (handelsgymnasiet), H.C. Andersens Vej (teknisk gymnasium) fredag den 13. marts så vender de ikke tilbage.

De første par dage i den efterfølgende uge er afsat til projektarbejde, men den 18. marts skal alle møde ind på den nye skole.

- Vi er sammen med festudvalget godt i gang med at planlægge en stor åbningsfest for eleverne den 1.maj, og sammen med gallaudvalget lægger vi rammerne for den nye gallafest den 7. maj med rød løber op ad Hærvejstrappen og ind i gymnasiet, siger Kirsten Holmgaard.

I april - datoen ligger ikke helt fast - sker den officielle indvielse.

Glas og træ udgør skallen.
Et auditorim med plads til 350 er et af flere store rum.
Når skolen åbner gør Hærvejsbroen det også. Bydelene er så bundet sammen,
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Demokrati er åben samtale

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Sport For abonnenter

Lyt med - En stor profil siger farvel efter fem år på Kirkebækvej

Annonce