Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Få nu vedtaget den helikopterplatform, før det koster menneskeliv 


Læserbrev: Så er der igen gang i debatten vedrørende helikopterplatformen på Regionshospital Viborg, hvor alt det grundlæggende er lavet, men der mangler lige det sidste (pga. en besparelse på ca. 18 mio. på et byggeri til over 1 mia. kr.). Det er som at anlægge en jernbane og så spare skinnerne væk.

Der er flere problemer forbundet med den manglende platform:

Vejforholdene omkring Viborg er stort set ikke forbedret i de 40 år, hvor vi har boet i byen, hvilket gør tilkørselsforholdene til hospitalet yderst vanskelige især i myldretimerne. Vi behøver vel ikke at nævne, at Viborg er en af de få større byer i landet, der ikke har nogen motorvejsforbindelser.

Det er beskæmmende at se lægehelikopteren flyve hen over Viborg, om ikke dagligt, så flere gange om ugen efter en tur til Skejby, når den kunne have landet i Viborg, hvor der er en velfungerende akutafdeling.

Det tvinger alvorligt syge patienter, der skal overflyttes fra Viborg til Skejby, til en lang og besværlig transport ad rute 26, der jo også er kendt/berygtet for de trafikale problemer også uden for myldretimerne.

Listen kunne sagtens være længere, men tilføj gerne selv.

Så en opfordring til regionsrådet er: Se nu at få vedtaget den platform, inden manglen på samme kommer til at koste menneskeliv.

Helikopterne skal kunne lande på Regionshospitalet Viborg.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce