Annonce
Bjerringbro

Sundhed: Man skal huske at trække vejret

Lars Pedersen, er blevet færdiguddannet som kropsterapeut. Foto: Christine Krüger Hansen
Lars Pedersen er blevet færdiguddannet som kropsterapeut - han hjælper andre til mere overskud i hverdagen.
Annonce

Bjerringbro: Det er ikke altid, at vores fysiske skavanker opstår, fordi vi har forstrukket en muskel, fået en arbejdsrelateret skade eller taget for hårdt fat nede i træningscenteret. Nogle gange er de smerter, vi oplever, frembragt af noget, der foregår i vores hjerne.

- Krop og psyke hænger sammen, og alt hvad vi oplever, både positivt og negativt, lagres i vores krop på forskellig vis, fortæller Lars Pedersen, der er uddannet kropsterapeut.

Han har det senste år delvist siddet på skolebænken og kunne den 23. oktober modtage sit eksamensbevis med påtegnelsen kropsterapeut.

Det var dog allerede sidste år, at han fik sit eget behandlingslokale på samme adresse, hvor  Jeannie Messell - Professionel hudpleje også holder til - og her har han siden 1. december  sidste år behandlet klienter til en reduceret pris som en del af uddannelsesforløbet.

Som kropsterapeut kan man behandle stressrelaterede tilstande hos klienten samt fysiske skader og skavanker.

- Man lærer at se bag om symptomerne, så man også behandler årsagen til den opståede udfordring. Det kan være nakkespændinger, rygsmerter, mavesmerter, hovedpine eller smerter i arme og/eller ben,  der har grobund i noget helt andet. Ofte kan rygproblemer relateres til at klienten har bekymringer og er stresset, fortæller Lars Pedersen og fortsætter:

- Uforløste konflikter, stress, anspændthed og traumer kan sætte sig som ubalancer eller fysiske blokeringer, og på sigt vil dette føre til skavanker.

Annonce

Ilt til musklerne

Foruden sin uddannelse trækker Lars Pedersen også på sine egne erfaringer, når han behandler klienter.

- Jeg har selv oplevet, hvordan kroppen og psyken modarbejder hinanden, og hvor vigtigt det er at finde en balance, siger han, der i mange år led af et stort alkoholforbrug.

- Selvom min hjerne sagde til mig gang på gang, at nu skulle jeg holde op med at drikke, så ville min krop noget andet, siger han, der i dag er tørlagt og har vendt sit liv helt på hovedet.


Man lærer at se bag om symptomerne, så man også behandler årsagen til den opståede udfordring. Det kan være nakkespændinger, rygsmerter, mavesmerter, hovedpine eller smerter i arme og/eller ben, der har grobund i noget helt andet.

Lars Pedersen, kropsterepeut


Han er dog ganske bevidst om, at det ikke er tilfældigt, at han nu har uddannet sig til kropsterapeut.

- Jeg tror, det er meget naturligt, at man vælger sådan en uddannelse, fordi man vil rode rundt i sig selv, men først og fremmest mener jeg også, at jeg har fået nogle kompetencer i forhold til at lytte til de signaler, klienterne giver, siger han.

Lars Pedersen er dog altid meget forsigtig med ikke at presse på under samtalen.

- Jeg pejler mig stille og roligt ind på, hvor meget klienten vil snakke. Jeg hiver ikke noget ud af folk. Jeg kan mærke, hvis der er noget, men det skal være, når de har lyst, og nogle gange bliver det aldrig italesat. Men det gør ikke noget, for ofte er klienterne i løbet af behandlingen blevet bevidste om en udfordring, som de selv kan arbejde videre med, siger Lars Pedersen, der til gengæld bruger meget tid på at tale om vejrtrækning.

- I 80 procent af behandlingerne skal jeg lære klienten at trække vejret ordentligt. Vi trækker vejret 20.000 gange om dagen, men kun en lille andel af os får brugt kapaciteten af lungerne. Ofte bruger vi kun mellem 30 og 40 procent af den kapacitet,  - vi trækker vejret for overfladisk, og dermed får vi ikke bragt nok ilt ud til musklerne, forklarer Lars Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce