Annonce
Læserbrev

Sundhedspersonale. Mangel på fagligt og kompetent personale

Læserbrev: Man snakker meget om den store generation, af ældre, der er på vej til at komme i hele Danmark, og om der meget snart mangler arbejdskraft indenfor social og sundhedssektoren. Bl.a. fordi mange overvejer at forlade faget, eller fordi en stor gruppe nærmer sig pension eller efterlønsalderen.

Derfor undrer det mig, hvorfor man ikke gør mere for at få nogle til at tage en uddannelse til social- og sundhedshjælper/assistent. Her vil jeg tage voksenelevlønnen op. Reglerne siger, at du skal have mindst et års relevant erhvervserfaring indenfor de sidste 4 år af mindst 24 timer om ugen, dog giver nogle kommuner dispensation for dette, heriblandt Viborg.

Det virker dog som om, den måde dispensationen bliver givet på er ren og skær tilfældigheder. Jeg er en ung mand, som er over de 25 år og har knap fem måneders erfaring indenfor branchen, samt en anden uddannelse, som ligger er tæt op af social- og sundhedsuddannelserne.

Man har i stedet valgt at give det til nogle, som ingen erfaring har, som ganske vidst er ældre end mig, men for mig personligt virker det som om, man har givet det fordi, man har mand, hus bil og børn. Dette er for mig også helt fair, jeg tillader mig dog at undre mig over, hvad der er vigtigst? At ansætte nogle, der ved, hvad de går ind til, eller nogle som ikke har prøvet denne branche før.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Venstresiden og målmand scorer højest

Annonce