Annonce
Bjerringbro

Sundhedsplejen har fået nye muligheder i et gammel hus

Sundhedsplejerskerne Helle Skriver (t.v.) og Lene Knudsen (t.h.) jubler over de nye rammer i sundhedssatellitten, som giver dem helt nye muligheder i arbejdet med mødre, børn og gravide. Foto: Eskil Lyngsøe
Bjerringbros nye sundhedssatellit har givet sundhedsplejerskerne nogle muligheder, som de ikke havde tidligere. Det glæder en lokal førstegangsmor, som allerede er gået i gang med at benytte sig af tilbuddene.

Bjerringbro: Bjerringbro fik i slutningen af marts sin helt egen sundhedssatellit i det, der tidligere var Madsens Hotel, og nogle af dem, der allerede er godt på plads i rammerne, er de kommunale sundhedsplejersker Lene Knudsen og Helle Skriver.

De glæder sig over at have fået nye, lyse og lækre rammer, og så nyder de, at der er andre i huset, men mest af alt glæder dig sig på borgernes vegne.

- Vi er superglade for det, og forældrene siger også, at de er glade for at komme her. Vi er blevet taget rigtig godt imod af forældrene, og de nye lokaler giver os nogle muligheder, som vi ikke havde før, siger Helle Skriver.

De lokale sundhedsplejersker kommer naturligvis stadig på hjemmebesøg hos vordende og nybagte mødre. Men de holder også konsultationer i det gamle hotel, og det gør, at de kan nå at se endnu flere spæde bjerringbroere.

Naja Madsen bor lige over for det gamle hotel, så hun har fulgt arbejdet med at gøre hotel til sundhedssatellit hele vejen. Det nyder både hun og sønnen Lauge godt af.
Annonce

Afhjælper tvivlen

En af de mødre, som sætter stor pris på de nye muligheder, er Naja Madsen, som sammen med sin knap ni uger gamle søn, Lauge, er kommet godt i gang med at bruge sundhedssatellitten.

- Det er rart at kunne komme herover og møde nogle ligesindede, og det er en oplagt mulighed her i det gamle hotel, siger Naja Madsen, som regner med at bruge satellitten, så meget hun kan.

De nye faciliteter giver sundhedsplejerskerne muligheder, som de ikke havde på den tidligere adresse i Torvegade. For eksempel har spædbørnsforældre som Naja Madsen mulighed for at komme ind i hele sundhedssatellittens åbningstid og veje deres barn på en babyvægt.

- Så kan de for eksempel skrive om vægten til sundhedsplejersken, for vi er her jo ikke hver dag, siger Helle Skriver.

Det er et tiltag, Naja Madsen sætter pris på.

- Især her i starten og især for mig som førstegangsmor er det virkelig dejligt at kunne følge barnet på den måde. Der kan jo godt gå lang tid imellem, at vi ser sundhedsplejersken, og hvis man er i tvivl om noget, er det jo supernemt, at man bare lige kan gå over og lægge ham på en vægt, siger hun.

Annonce

Flere tiltag på vej

De nye rammer giver ikke bare mulighed for åben vejning af småfolk, men også for at forældre kan sætte sig ind og amme eller skifte babys ble, hvis de skulle have brug for det. Desuden er der en mikrobølgeovn, så de også kan opvarme mad.

- Det er simpelthen den fedeste mulighed. Der er ikke så mange andre muligheder i byen for bare at sætte sig ind og amme. Og når de små er sultne, så er de altså sultne, siger Naja Madsen med et smil.

I øjeblikket arbejdes der på, at Familieiværksætterne, som er et forløb for kommende og nybagte forældre, skal til Bjerringbro. Tidligere har mødre fra Bjerringbro-egnen skullet til Viborg for at deltage i forløbet, men inden længe skal de ikke længere end ned på det gamle hotel, og det glæder også Naja Madsen.

- Det bliver ret fedt. Hvis det havde været her i Bjerringbro, da jeg var gravid, så havde vi også haft mulighed for at være med. Fordi vi skulle helt til Viborg, så havde vi ikke mulighed for det, siger Naja Madsen.

På denne vægt er det muligt for lokale mødre at veje deres babyer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce