Annonce
Navne

Sundhedsstyrelsen: Drop rasleturen til fastelavn

Både de små engle og djævle må holde sig inde i varmen på mandag - rasleturen er aflyst i år. Arkivfoto: Scanpix
Ligesom det var tilfældet med halloween i efteråret fraråder Sundhedsstyrelsen, at man rasler til fastelavn - og så bør man holde de private fejringer med så få personer som muligt.
Annonce

Viborg: Mandag middag var Sundhedsstyrelsen klar med retningslinjer for den kommende fastelavn. Og det var en nedslående melding, hvis man havde man håbet, at de små med maske på kunne tage på rasletur ude i nabolaget.

I meddelelsen står der blandt andet:

- Februar byder typisk på flere hyggelige begivenheder. I år anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man rykker dem udendørs, fortsat kun ses med de samme få mennesker og kun i kortere tid.

- Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi holder fast i rådene om at forebygge smitte, uanset om det er i vinterferien, til fastelavn, eller hvis man planlægger at fejre valentinsdag. Det er vigtigt, at vi fortsat kun ses med de samme få personer, som vi i forvejen ser. Derfor bør vinteraktiviteter i år begrænses til husstanden eller vores faste lille omgangskreds på de samme fem personer.

- Ved fastelavn bør I finde på andre aktiviteter end at mødes til den traditionelle tøndeslagning og raslen fra dør til dør. Det er arrangementer, som er forbundet med større risiko for smittespredning.

- I kan i stedet spise fastelavnsboller og slå katten af tønden med dem, I ser og er sammen med i forvejen. Eller lave en skattejagt til den lille gruppe, som dit barn i forvejen ser.

Som avisen også har skrevet om i denne uge, er det op til den enkelte institution at vurdere, om man kan slå katten af tønden i mindre grupper i eksempelvis skole og børnehave.

Dette skriver Sundhedsstyrelsen også om på sin hjemmeside - og samtidig understreges det, at man ikke bare kan invitere hele klassen hjem på fastelavnsboller og slå katten af tønden der.

- Man kan godt holde fastelavn i dagtilbud som vuggestuer, dagpleje og børnehaver. Men tøndeslagning og andre aktiviteter skal holdes inden for de faste børnegrupper/stuer og uden deltagelse af familie og andre gæster.

- For de elever fra 0. til 4. klasse, der igen møder ind til fysisk fremmøde i dag (mandag, red.), kan der på samme måde afholdes fastelavn inden for stamklassen/holdet og med hensyn til gældende retningslinjer og smitteforebyggende anbefalinger for grundskolen.


Ved fastelavn bør I finde på andre aktiviteter end at mødes til den traditionelle tøndeslagning og raslen fra dør til dør. Det er arrangementer, som er forbundet med større risiko for smittespredning.

Sundhedsstyrelsen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce