Annonce
Viborg

Sur smiley til fødevarebutik: Havde ikke styr på den nødvendige dokumentation

Viborg Minimarked i Jernbanegade 18 har fået en sur smiley. Foto: Morten Pedersen.
Endnu engang har Fødevarestyrelsen givet Viborg Minimarked en sur smiley. Under kontrolbesøget kunne forretningen ikke dokumentere, hvor et par varer stammede fra.
Annonce

Viborg: Kunder i Viborg Minimarked i Jernbanegade er de seneste dage blevet mødt af en sur smiley, når de er gået ind i forretningen.

I sidste uge var Fødevarerejseholdet forbi på et såkaldt skærpet kontrolbesøg, og her kunne man konstatere, at butikken ikke havde styr på den dokumentation, som skal klarlægge, hvor fødevarerne kommer fra.

Derfor har butikken nu fået den sure smiley og en bøde på 7500 kroner. Det fremgår af Fødevarestyrelsens kontrolrapport.

På sit besøg udvalgte rejseholdet 12 fødevarestikprøver, og ud af dem var der to fødevarer, som Viborg Minimarked ikke havde den nødvendige sporbarhedsdokumentation på. Sporbarhedsdokumentation dækker over oplysninger om leverandøren og kunden, identifikation af varerne, tidspunkt for transaktion eller levering og ikke mindst en mængdebetegnelse.

Annonce

Ikke første gang

De to varer, som Viborg Minimarked ikke kunne vise dokumentation for, var nogle poser med valnøddekerner, som slet ikke var mærket. Det andet produkt var nogle lette kugler i lukkede plastikkrus. Forretningen smed under kontrolbesøget disse varer ud.

Kontrollanterne konstaterede i øvrigt, at butikken to gange siden sidste kontrolbesøg i september har handlet to gange med et tysk firma, og at disse handler ikke er registreret som samhandel, som de skal. Til dette svarede forretningen, at varerne var bestilt af en ven.

Det er bestemt ikke første gang, at frugt- og grøntbutikken i Jernbanegade har fået smileyer, som hænger med mulen.

Både i februar, marts, april og maj i år fik virksomheden sure smileyer. Ved det forrige besøg i september var der blevet rettet op på de dårlige sager, og det lille gule ansigt havde fået et stort smil på læberne. Men nu er den altså gal igen.

Fødevarestyrelsens kontrollanter havde ingen anmærkninger til butikkens hygiejne eller rengøring.

Butikkens ledelse har ikke ønsket at kommentere sagen over for folkebladet.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Knivmand fra Sct. Mathias Centret er sigtet for drabsforsøg: Blev fængslet i bare fødder

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK: - Specielt at være den ældste på holdet

Annonce