Annonce
Rundt om Viborg

Svært at komme i mål med haltilbygning: - Det bliver op ad bakke, og det bliver svært

Det er planen, at Østfjendshallen i Mønsated skal udvides i enden af hallen gennem gavlen i baggrunden. Her er et billeder fra en tidligere legedag i hallen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Østfjendshallen i Mønsted skal i efteråret i gang med at rejse en million kroner, hvis ønsket om en tilbygning på 400 kvadratmeter skal realiseres. Det bliver svært, men det kan lade sig gøre, lyder det.

Mønsted: - Det bliver op ad bakke, og det bliver svært, for der er mange om buddet. Men vi tror på det.

Sådan lyder det med forsigtig optimisme fra halinspektøren i Østfjendshallen i Mønsted, Frank Mikkelsen. Her i hallen i Mønsted skal man her i efteråret for alvor i gang med at forsøge at rejse en million kroner, så planerne om at udvide hallen med ekstra 400 kvadratmeter kan blive realitet.

Indtil videre er man så langt, at man i november sidste år fik bevilget 1,6 millioner kroner fra kultur- og fritidsudvalgets pulje til investeringer i haller i hele kommunen. I alt bevilgede man 14 millioner kroner ud fra anbefalinger fra Viborg Idrætsråd til forbedringer af halfaciliteter kommunen over. 1,68 millioner helt præcist blev der sat af til Mønsted-tilbygningen fra næste år.

Siden har man fået 400.000 kroner fra den lokale idrætsforening til tilbygninger, fortæller Frank Mikkelsen, og med et oprindeligt projektbudget på 3,36 millioner mangler der altså lidt over en million kroner, som man så selv skal finde i Mønsted ved hjælpe af events og bevillinger fra fonde og puljer.

- Spinning-events er ikke nok. Der skal mere til, og det bliver svært, for der er mange, der søger, men jeg tror på, at det kan lade sig gøre. Tegningerne er på plads, og den kommunale bevilling er først fra næste år, så der er lidt tid at arbejde med, påpeger Frank Mikkelsen. Han er dog ikke optimistisk i forhold til muligheden for at tage et lån for at komme i mål med dele af hallens del af finansieringen.

Annonce
Tilbygningen på 400 kvadratmeter vil række ud til omkring, hvor halinspektør Frank Mikkelsen står på billedet. Arkivfoto: Uffe Salomonsen

Mange små hold

Ønsker om de ekstra kvadratmeter kommer af helt praktiske årsager. Alle tider i hallen er i vinterens løb optaget fra klokken 15.30 til klokken 23 om aftenen, så der er ikke plads til mere.

- Idrætsforeningens håndboldhold må varme op i et mindre sidelokale, mens de venter på at få plads på den store bane. Der er flere små hold af de helt unge børn, pensionisterne er her i mindre hold, og badmintonspillere er her også i mindre hold. De optager jo hallen, men uden at hele halgulvet egentlig er fyldt. Og til netop de mindre hold bliver det rigtigt godt at få det ekstra halrum på 400 kvadratmeter, forklarede Frank Mikkelsen, da folkebladet besøgte hallen, efter at kommunale bevilling var en realitet i november sidste år. Her pegede halinspektøren også på, at et voksenhold for håndboldfitness har været nødt til at holde til på skolen for at undgå at få en tid i hallen klokken 23 om aftenen. Det er planen, at den ekstra tredjedel skal bygges til i enden af den eksisterende hal og ind i skrænten op mod fodboldbanerne og Flintevej. Det betyder også, at den eksisterende fodboldbane bag hallen skal flyttes en smule. Overskudsjorden fra skrænten kan eventuelt bruges til at lave en forhindringsbane til bmx-cykling. Det er håbet, at de ekstra 400 kvadratmeter er på plads, når der næste gang er forbrugermesse i Østfjendshallen i efteråret 2021.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Reportage fra mennesketomt fodboldopgør: Midtbyen levede, mens stadion lå øde

Viborg

Hospitalsledelsen kommenterer på 'stormvejr' i nyhedsbrev til medarbejderne

Annonce