x
Annonce
Rundt om Viborg

Svært at sælge andelsboliger: Boligselskab vil købe dem

På kortet ser man andelsboligernes beliggenhed på Skårupvej i Klejtrup. Kort: Viborg Kommune
Hvis Viborg Byråd godkender det, vil Boligselskabet Sct. Jørgen købe fem private andelsboliger i Klejtrup.

Klejtrup: Fem private andelsboliger på Skårupvej i Klejtrup bliver til almene boliger, hvis Boligselskabet Sct. Jørgen ellers kan få Viborg Byråds godkendelse af, at boligselskabet køber andelsboligerne.

Boligselskabet har fået tilbud om, at det kan købe andelsboligerne, fordi den lille andelsboligforening er udfordret af, at der kun er få, der er interesseret i at købe andelsboliger i området.

Andelsboligerne ligger meget tæt på boligselskabets øvrige boliger i Klejtrup, så derfor ser boligselskabet overtagelsen som en god mulighed. Andelsboligerne vil passe fint ind i boligselskabets øvrige udbud af almene familieboliger i Klejtrup, og boligselskabet forventer ikke, at der bliver problemer med at leje dem ud.

Annonce

Ejere bliver til lejere

Boligselskabet er som nævnt afhængig af byrådets godkendelse, men det har en økonomisk plan for overtagelsen, som indebærer, at der i den kommende afdeling vil være balance mellem udgifter og indtægter i løbet af maksimalt 10 år. Dette budget kan holde til, at den i øjeblikket meget lave rente stiger med op til 3,7 procentpoint.

Boligselskabet og andelsboligforeningen har indgået en aftale om, at boligselskabet køber andelsboligerne for 4,15 millioner kroner. Der bor to andelshavere i boligerne, som vil "følge med" og blive lejere hos boligselskabet. De bliver ifølge aftalen hver godskrevet for et indskud på 20.000 kroner.

Huslejen vil blive fastsat til 774 kroner per kvadratmeter om året. Det svarer nogenlunde til niveauet for de tre familieboliger, som Boligselskabet Viborg Amt har på Diget i Klejtrup. Her er huslejen på 697 kroner per kvadratmeter per år. Lejerbo i Randers har 11 familieboliger i Søparken i Klejtrup. Her er huslejen på cirka 984 per kvadratmeter per år.

Boligselskabet Sct. Jørgen har i øjeblikket venteliste til lignende boliger i Klejtrup-området, og der er ingen ledige almene familieboliger i Klejtrup. Derimod står tre af de fem andelsboliger, som selskabet vil købe, tomme.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmper for at følge med: Efterspørgslen på Bilka To Go er eksploderet

Leder

Er pegefingeren lige højt nok i vejret?

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Annonce