x
Annonce
Viborg

Så er det afgjort: Svømmehal ved højskole og hal i Houlkær

Byrådets to store partier - Venstre og Socialdemokratiet - er enige om, at højskolens adresse også skal være den nye svømmehals adresse.
Den nye foreningsbaserede svømmehal bygges ved Idrætshøjskolen Viborg, mens der i Houlkær skal bygges en gymnastikhal.

Viborg: Først den ene vej og så den anden vej. Nu skulle det imidlertid ligge klippefast: Den cirka 60 millioner kroner dyre foreningsbaserede svømmehal skal bygges ved Idrætshøjskolen Viborg.

Den konkrete forklaring er ifølge den socialdemokratiske formand for kultur- og fritdsudvalget, Mads Panny, således:

- Vi må konstatere, at der blandt byrådets partier ikke er opbakning til at placere svømmehallen ved Houlkærhallen. Det kræver, at der i byrådet kan findes et flertal, der vil forpligte sig både til at finansiere svømmehallen og at lægge sig fast på placeringen ved Houlkær.

- Når vi efter en meget lang debat om svømmehallen ikke kan finde den nødvendige opbakning, så må vi nu tænke i alternative løsninger, der kan tilgodese mange interesser, føjer Mads Panny til.

Alternativet er faktisk allerede fundet, og det består i, at der i tilknytning til idrætsanlægget i Houlkær bygges en gymnastikhal med tilhørende springgrav. Til dette byggeprojekt skal byrådet næste år ved budgetlægningen for 2021 finde godt 10 millioner kroner.

Gymnastikforeningen Kvik er med i projektet og skal selv være med til at finde penge til gymnastikredskaber og udstyr. Houlkærhallen og lokalområdet skal også skaffe penge til anlægget.

- KVIK ser gode muligheder i Houlkær, og vi medvirker gerne til at styrke området. Vi ser frem til, at vi får bedre faciliteter for vores springere i kommunale bygninger, og vi glæder os til den videre proces, siger formanden for Kvik, Brian Roed.

Annonce

Området Houlkær

Mads Panny har mange gange sagt, at en af hovedsårsagerne til, at han foretrak Houlkær frem for højskolen som hjemsted for den nye svømmehal, var, at Houlkær som område blev løftet.

- Nu blev det så ikke en svømmehal, men jeg tror faktisk, at det nye projekt kan blive mindst ligeså godt for bydelen, siger Mads Panny og føjer til:

- En foreningsbaseret svømmehal vil bestå af to kølige bassiner, der som udgangspunkt ikke vil være åbne for offentligheden. Derimod vil en moderne gymnastikhal i et større lokalt anlægsprojekt gør hallen mere åben og brugbar for både børn og voksne. Gymnastikhallen vil kunne bruges af Kvik, men også til almene aktiviteter for børn og voksne i lokalområdet.

Socialdemokratiet er også villig til at ofre penge til nye tennisbaner i Houlkær, hvis der, som det formules, "er behov for det".

Lyttet til klubben

Det har ikke været helt enkelt at gennemskue Viborg Svømmeklubs ønsker. Først - og her er vi godt et år tilbage i tiden - foretrak klubben Vestbadet. Senere blev det til Houlkær, men for nogle uger siden endte det med, at Viborg Svømmeklub anbefalede Idrætshøjskolen Viborg.

- Viborg Svømmeklub ændrede deres indstilling i september, så klubben nu foretrækker en placering ved idrætshøjskolen frem for Houlkær. Vi har lyttet til Viborg Svømmeklub, som repræsenterer mange af brugerne. Vi skal ikke glemme, at målet med svømmehallen er, at flest mulige børn lærer at svømme. Så når Viborg Svømmeklub melder ud, at de bedst kan løfte den opgave på idrætshøjskolen, så gør det stort indtryk på mig, siger Mads Panny.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vi passer på hinanden

Annonce