Annonce
Viborg

Svømmehals-sagen blev udsat

Jurister skal nu undersøge, om loven omkring fredskov betyder noget for en eventuel ny svømmehal ved idrætshøjskolen. Foto: Morten Dueholm.
Økonomi- og erhvervsudvalget udsatte sagen om den foreningsbaserede svømmehal. Svømmeklubben skal komme med en mere grundig plan for, hvordan den vil skaffe otte millioner kroner.

Viborg: Endnu kan de aktive i Houlkær ikke juble og folkene på idrætshøjskolen finde gravøllet frem, for økonomi- og erhvervsudvalget under Viborg Byråd besluttede på et møde onsdag eftermiddag at udsætte sagen - herunder træffe beslutning om, hvor kommunens kommende foreningsbaserede svømmehal skal ligge.

- Det er en stor investering. Med fremskrivninger for 54 millioner kroner for Viborg Kommunes vedkommende. Derfor er det vigtigt, at vi får en bedre og mere grundig redegørelse fra Viborg Svømmeklub om, hvordan den har tænkt sig at skaffe de otte millioner kroner, som klubben jo skal bidrage med, siger borgmester Ulrik Wilbek (V).

Han føjer til:

- Hvis klubben mener, at der er forskel på finansieringen på en placering henholdsvis i Houlkær eller ved idrætshøjskolen, er den velkommen til at komme med to planer.

Dermed svæver placeringen af svømmehallen altså stadig. Sagen kommer ikke tilbage til behandling i kultur- og fritidsudvalget, der med en snævert flertal bestående af Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti for et par uger siden besluttede, at svømmehallen skal opføres i tilknytning til idrætsanlægget i Houlkær.

- Vi tager sagen op på et tidspunkt i økonomi- og erhvervsudvalget. Til den tid skal vi for det første tage stilling til, om svømmeklubbens finansieringsplaner er tilfredsstillende, og derefter skal vi ud fra disse beslutte os for, hvor hallen skal bygges. På vegne af Venstre kan jeg sige, at vi stadig synes, at idrætshøjskolen er den rette placering, men nu må vi se, hvad svømmeklubben finder frem til, siger Ulrik Wilbek.

Mens svømmeklubben arbejder med tal og penge, skal jurister finde ud af, om lovgivningen omkring fredskov på nogen måde kan hindre, at der bygges ved idrætshøjskolen.

- Det tror jeg personligt ikke, at der er noget til hinder for, men nogle har rejst spørgsmålet, så lad os få det afklaret, siger Ulrik Wilbek.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce