x
Annonce
Viborg

Svømmeklub peger på højskole som bedste placering til ny svømmehal

Viborg Svømmeklub foretrækker, at en ny svømmehal bygges ved højskolen på Vinkelvej.
Viborg Svømmeklub mener, at den vil have bedre mulighed for at vokse, hvis en ny svømmehal placeres ved idrætshøjskolen fremfor ved Houlkær Hallen.

Viborg: Viborg Svømmeklub nedsænker sine medlemmer i det vand, der nu er til rådighed og i øvrigt har en passende temperatur.

Eller mere præcist: bygges den nye svømmehal ved Houlkær Hallen, er det okay, men hvis det nye bassin fyldes med vand i et nybyggeri ved Idrætshøjskolen Viborg, er det ikke bare okay, det er faktisk den optimale placering, mener svømmeklubben.

Anbefalingen fra klubben, der har cirka 1000 medlemmer, er altså, at svømmehallen bygges på Vinkelvej og integreres i den svømmehal, højskolen allerede råder over, og som svømmeklubben i øvrigt i flere årtier har lejet sig ind i.

Sagen er, som omtalt andetsteds på denne side, på dagsordenen på det kommende møde i kultur- og fritidsudvalget.

- Vi har brugt meget lang tid på at drøfte spørgsmålet om placeringen, men først og fremmest ser vi frem til, at der bliver truffet en afgørelse, siger Morten Andersen, næstformand i Viborg Svømmeklub.

Klubben har også ventet længe. Sagen lå egentlig klar til at blive afgjort sidste år, men den blev inden budgetforhandlingerne taget af bordet. På daværende tidspunkt var planen, at svømmehallen skulle bygges ved Vestbadet - en placering, som Viborg Svømmeklub dengang var varm fortaler for.

Annonce

Store stævner

Alt dette har ændret sig. Alternative placeringer kom frem, og tilbage er nu to: Enten ved Houlkær Hallen eller ved Idrætshøjskolen Viborg på Vinkelvej.

- Vi mener, at det for os vil være bedst, at hallen bygges ved højskolen. Vores ambition er at vokse, og den ambition tror vi bedst, vi når ved højskolen, hvor der i forvejen er et 25 meter bassin og et træningsbassin, siger Morten Andersen.

Med mulighed for at få flere medlemmer og generel mere aktivitet mener klubben også, at den får nemmere ved at skaffe de otte millioner kroner, som Viborg Kommune kræver som egenfinansiering.

- På højskolen får vi også bedre mulighed for at holde store stævner, da der er flere bassiner, og vi vil også kunne leje os ind på skolen med overnatning og bespisning, siger Morten Andersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Vi fik det håb, som der er brug for

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce