Annonce
Sport

Svømmere har vendt ventetid til noget positivt: Kan blive bedre af at træne på land

Mia Duedahl er glad for, at svømmerne i Viborg Svømmeklub har været åbne for andre måder at træne på. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg Svømmeklub har i næsten tre måneder trænet andre steder end i bassinet. Det er ført meget godt med sig, selv om svømmerne har savnet at være i vandet.

Viborg: Onsdag er det 83 dage siden, at svømmerne i Viborg Svømmeklub senest kunne hoppe i bassinet for at træne.

Vandet har været savnet og ventetiden har været lang - men den har på ingen måde været spildt.

- Først havde vi et håb om, at vi ville være i gang igen efter et par uger. Så kom der nogle frustrationer, Men derefter har vi brugt tiden på at løfte noget andet end selve svømningen. Allerede dagen efter, at der blev lukket ned, samlede vi junior- og seniorsvømmerne og snakkede med dem om situationen, og lige siden har de trænet for fuldt blus, siger cheftræner i Viborg Svømmeklub, Mia Duedahl.

- Hver uge har de fået en ny plan. Fem gange om ugen har de løbet eller cyklet, de har haft svømmerelateret landtræning, og de har styrketrænet, siger hun.

Mia Duedahl fortæller, at svømmerne er blevet rigtig glade for den cykel- og løbetræning, som corona-tiden har "tvunget" dem ud i. De har kunnet mærke, at den form for træning har styrket deres kondition og dermed deres udholdenhed.

- Vi har gjort meget ud af, at vi skulle have skabt en ny trænings-hverdag i corona-perioden. Flere har været ude og investere i en mountainbike eller en racercykel, og vi vil fortsætte med at inddrage den form for træning, fordi det har vist sig, at den være med til at højne svømmernes niveau, siger Mia Duedahl.

Forhåbentlig kan Mia Duedahl snart sende sine svømmere tilbage i bassinet. Arkivfoto: Morten Dueholm

Har set mulighederne

I øjeblikket har Viborg Svømmeklub delt svømmerne op i fire hold. Førsteholdet træner ved Viborg Idrætshøjskole, andetholdet har base i Hald Ege, mens tredje- og fjerdeholdet holder til ved Søndre Skole. De enkelte hold har fællestræninger to gange om ugen, og ellers træner svømmerne fortsat individuelt.

Mia Duedahl tror på, at det har kunnet lade sig gøre at blive en bedre svømmer, selv om træningen kun er foregået på land. Selvfølgelig forsvinder lidt af vandfølingen, men svømmerne har haft rigtig god mulighed for at styrke de muskelgrupper, hvor de er knap så stærke, og der har været mere overskud til at fokusere på teknikken - for eksempel den høje albue, som gør, at man kan øge trækkraften i de enkelte svømmetag.

Samtidig har der været ekstra tid til at reflektere over de mål, man har som svømmer, og især hvordan man gerne vil nå derhen.

- Jeg har været rigtig glad for at se, hvordan svømmerne har grebet den her situation an. Der har været nogle ydre faktorer, som vi ikke har kunnet styre, men ingen har kastet håndklædet i ringen. De har i stedet været meget selvkørende og har valgt at se mulighederne i stedet for begrænsningerne. Det er jeg stolt af, og jeg tror, at det skyldes, at vi over de seneste fem år har arbejdet meget med svømmernes mindset, siger Mia Duedahl.

Hun krydser dog fingre for, at der snart vil være adgang til det våde element igen.

- Vi håber på, at vi kan komme tilbage i bassinet efter den 8. juni, og vi er også i dialog med Vestbadet om, at vi kan få nogle timer derude. Friluftsbadene har jo fået lov til at åbne igen, siger Mia Duedahl.

Annonce

Skal dyste i triatlon

Snarlig adgang til friluftsbad og måske også svømmehaller ændrer dog ikke på, at de lokale svømmere går glip af forskellige konkurrencer, som er blevet aflyst på grund af corona-virus.

- Vi skulle blandt andet have været til et dansk mesterskab, og vi befinder os på et tidspunkt af sæsonen, hvor svømmerne normalt topper. Derfor synes vi også, at der skal være en mening med, at vi er blevet ved med den hårde træning.

- Så vi har lavet en aftale med triatlonklubben i Ikast, som vi vil udfordre i en triatlon. Det skal ske til en én dags event i Silkeborg midt i juni, siger Mia Duedahl, som fortæller, at svømmedelen skal finde sted i en sø.

Svømmerne i Viborg Svømmeklub har blandt andet brugt corona-pausen til at gennemføre en ironman i hold. Privatfoto.
Der er blevet trænet hårdt uden for bassinet. Privatfoto.
Med en elastik er det muligt at træne svømmebevægelser på land. Privatfoto
Annonce
Sport For abonnenter

Karakterbog: Stærkt sammenhold sikrede storsejren

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Storsejr sikret i Horsens: Viborg HK fortsætter sæsonen ubesejret

Sport For abonnenter

Kampen minut for minut: Viborg HK storsejrede i Horsens

Viborg

Varieret boligprojekt på vej i banebyen: Svanemærket er fællesnævneren for de mange forskellige boligtyper

Rundt om Viborg

12 nye boliger på vej i oplandsby: Fristen for at påvirke udformningen af midtby-projekt udløber snart

Debat

'Viborgs borgere og medarbejdere bliver ført bag lyset: Byrådet fejer nedskæringer ind under gulvtæppet'

Sport For abonnenter

De er kærester - men i aften skal de kæmpe mod hinanden: - Den der taber må gøre rent det næste stykke tid

Sport

Efter blot fem kampe på to år - Viborg FH indleder sæsonen med tidligere toptræner på bænken og store drømme for fremtiden

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Rundt om Viborg

Nu tager de sagen i egen hånd: Borgerforening vil selv finde manglende dagplejer

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Livsstil For abonnenter

Merete så et opslag på Instagram og tog springet ud i det ukendte: Sagde sit job op og solgte stort set alle sine ting

Bjerringbro For abonnenter

Radiser og salat på taget af lokal idrætshal - idéer er der nok af

Kultur

750.000 kroner til Viborgs nye, eksperimenterende teater: - Det er en bekræftelse på, at vi er på rette vej

Annonce