Annonce
Sport

Svømmere har vendt ventetid til noget positivt: Kan blive bedre af at træne på land

Mia Duedahl er glad for, at svømmerne i Viborg Svømmeklub har været åbne for andre måder at træne på. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg Svømmeklub har i næsten tre måneder trænet andre steder end i bassinet. Det er ført meget godt med sig, selv om svømmerne har savnet at være i vandet.

Viborg: Onsdag er det 83 dage siden, at svømmerne i Viborg Svømmeklub senest kunne hoppe i bassinet for at træne.

Vandet har været savnet og ventetiden har været lang - men den har på ingen måde været spildt.

- Først havde vi et håb om, at vi ville være i gang igen efter et par uger. Så kom der nogle frustrationer, Men derefter har vi brugt tiden på at løfte noget andet end selve svømningen. Allerede dagen efter, at der blev lukket ned, samlede vi junior- og seniorsvømmerne og snakkede med dem om situationen, og lige siden har de trænet for fuldt blus, siger cheftræner i Viborg Svømmeklub, Mia Duedahl.

- Hver uge har de fået en ny plan. Fem gange om ugen har de løbet eller cyklet, de har haft svømmerelateret landtræning, og de har styrketrænet, siger hun.

Mia Duedahl fortæller, at svømmerne er blevet rigtig glade for den cykel- og løbetræning, som corona-tiden har "tvunget" dem ud i. De har kunnet mærke, at den form for træning har styrket deres kondition og dermed deres udholdenhed.

- Vi har gjort meget ud af, at vi skulle have skabt en ny trænings-hverdag i corona-perioden. Flere har været ude og investere i en mountainbike eller en racercykel, og vi vil fortsætte med at inddrage den form for træning, fordi det har vist sig, at den være med til at højne svømmernes niveau, siger Mia Duedahl.

Forhåbentlig kan Mia Duedahl snart sende sine svømmere tilbage i bassinet. Arkivfoto: Morten Dueholm

Har set mulighederne

I øjeblikket har Viborg Svømmeklub delt svømmerne op i fire hold. Førsteholdet træner ved Viborg Idrætshøjskole, andetholdet har base i Hald Ege, mens tredje- og fjerdeholdet holder til ved Søndre Skole. De enkelte hold har fællestræninger to gange om ugen, og ellers træner svømmerne fortsat individuelt.

Mia Duedahl tror på, at det har kunnet lade sig gøre at blive en bedre svømmer, selv om træningen kun er foregået på land. Selvfølgelig forsvinder lidt af vandfølingen, men svømmerne har haft rigtig god mulighed for at styrke de muskelgrupper, hvor de er knap så stærke, og der har været mere overskud til at fokusere på teknikken - for eksempel den høje albue, som gør, at man kan øge trækkraften i de enkelte svømmetag.

Samtidig har der været ekstra tid til at reflektere over de mål, man har som svømmer, og især hvordan man gerne vil nå derhen.

- Jeg har været rigtig glad for at se, hvordan svømmerne har grebet den her situation an. Der har været nogle ydre faktorer, som vi ikke har kunnet styre, men ingen har kastet håndklædet i ringen. De har i stedet været meget selvkørende og har valgt at se mulighederne i stedet for begrænsningerne. Det er jeg stolt af, og jeg tror, at det skyldes, at vi over de seneste fem år har arbejdet meget med svømmernes mindset, siger Mia Duedahl.

Hun krydser dog fingre for, at der snart vil være adgang til det våde element igen.

- Vi håber på, at vi kan komme tilbage i bassinet efter den 8. juni, og vi er også i dialog med Vestbadet om, at vi kan få nogle timer derude. Friluftsbadene har jo fået lov til at åbne igen, siger Mia Duedahl.

Annonce

Skal dyste i triatlon

Snarlig adgang til friluftsbad og måske også svømmehaller ændrer dog ikke på, at de lokale svømmere går glip af forskellige konkurrencer, som er blevet aflyst på grund af corona-virus.

- Vi skulle blandt andet have været til et dansk mesterskab, og vi befinder os på et tidspunkt af sæsonen, hvor svømmerne normalt topper. Derfor synes vi også, at der skal være en mening med, at vi er blevet ved med den hårde træning.

- Så vi har lavet en aftale med triatlonklubben i Ikast, som vi vil udfordre i en triatlon. Det skal ske til en én dags event i Silkeborg midt i juni, siger Mia Duedahl, som fortæller, at svømmedelen skal finde sted i en sø.

Svømmerne i Viborg Svømmeklub har blandt andet brugt corona-pausen til at gennemføre en ironman i hold. Privatfoto.
Der er blevet trænet hårdt uden for bassinet. Privatfoto.
Med en elastik er det muligt at træne svømmebevægelser på land. Privatfoto
Annonce
Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

Viborg For abonnenter

En stor, dyr klump og dens lille, historiske nabo: To bygninger med endnu uvis fremtid på Vinkelvej

Viborg

Arbejdet er i gang i det skjulte: Nyt byggeri skal bane vejen for nyt byggeri

Sport

Viborg-træner håber at kunne bruge sin bredde i europæisk udekamp mod ungarsk hold, hvor især to godt skydende landsholdsspillere skal tæmmes.

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Viborg FF For abonnenter

Bedste mand spiller, siger træneren om den spændende målmandsduel i Viborg FF. Men hvem er så det? Banen er kridtet op

Viborg FF

Nu skrues der op for sværhedsgraden - Viborg FF-chef forventer ubehagelig test mod FC Nordsjælland

Viborg

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Kultur For abonnenter

Ny mand i spidsen for Viborg-museum har ikke forstand på kunst: - Min ambition er at gøre museet mere kendt

Alarm 112 For abonnenter

Grimt at kigge på og dyrt at få fjernet: Det vælter ind med anmeldelser om graffitihærværk - politiet vil vise, at det ikke betaler sig

Viborg

Herpesvirus lukker hestestalde i Viborg

Annonce