Annonce
Viborg

Svømningens forskellige stilarter

"Svømme gate" i Viborg er slut, men stilkarakteren er middelmådig og langt fra butterfly-niveau.

Viborg: Uden sammenligning er svømmestilen butterfly den mest elegante - det er også uden sammenligning den sværeste at lære.

Crawl og rygcrawl kan også gå. Bestemt også elegante, men slet ikke så svære at lære, og alene derfor vinder stilarterne ikke førstepladsen.

I bunden finder vi brystsvømning. Det er en uskøn stilart, og derfor er det måske også denne svømmestil, man umiddelbart kommer til at tænke på, når "svømme gate" i Viborg skal beskrives.

Nærværende skribent var i midten af 70'erne en (meget) middelmådig konkurrencesvømmer i Silkeborg. Vi syntes dengang, at det var fantastisk, når vi skulle til stævne i Viborg. Primært fordi byen havde to svømmehaller - Silkeborg havde nul - sekundært fordi vi altid havde held til at stoppe bussen på "den firsporede", så vi kunne æde os mætte i pølser og bøfsandwich i det for længst lukkede cafeteria.

De kunne noget i Viborg. Der var i øvrigt også nogle ganske pæne piger i klubben, men de er sikkert siden blevet bedstemødre til nogle af Viborg Svømmeklubs nuværende dygtige svømmere, der i årevis har lidt af vandmangel.

Viborgs politikere har nu i flere år svømmet rundt efter en løsning på dette problem. Der er - for nu at blive i svømmeterminologien - ikke blevet svømmet butterfly. Der er nærmere - i bedste fald - blevet svømmet brystsvømning. Uskønt og rodet har det i hvert fald været, men det har været en spændende sag at arbejde med som journalist, og kvaliteten af journalistikken ufortalt har man kunnet konstatere, at det har været en sag, som har optaget læserne af avisen.

Nu er sagen så tilsyneladende "landet", som det hedder nu til dags. Nogle blev glade - andre kede af det, mens nogle naturligvis også er flintrende ligeglade.

Det bedste for mig har været, at debatten har foldet sig ud i det medie, jeg arbejder på. Jeg ved - for jeg er gammel - at der på et eller andet tidspunkt dukker en ny historie op, der, når den er slut, heller ikke rammer butterfly-niveau.

Så bliv endelig hængende. Du har brug for os og vi for dig.

Annonce
Journalist Ole Bjærge.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Se billederne: Stor fest i Tinghallen - her er alle Viborgs sportsmestre

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Sport

Løber bliver den første vinder af Folkebladets Årets Sportsnavn

Sport

Verdensmester og svømmenørd snupper Viborg Elites hæderspriser

Annonce