Annonce
Debat

Svar på chefredaktørs replik om læserbrev: Kære Lars, læs nu rigtigt

Læserbrev: Tak fordi du tager vores debatindlæg op i din leder. Fornemt.

Men, Lars, du er journalist, og så nytter det altså ikke, at du ikke læser teksten i sin sammenhæng. Vi har naturligvis ikke beskyldt hverken Søren Pape Poulsen, Jacob Ellemann eller Mette Frederiksen for at være racister. Vi er helt enige med dig om, at ordet ”racist” er et af de værst tænkelige ord, man kan få hæftet på sig. Men i de 3 partier, som vi ikke nævner med navn, der er der adskillige eksempler på, at de har fået rettens ord for racistisk adfærd.

For din skyld så nævner vi de 3 partier direkte: Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Stram Kurs. Vi stempler ikke Konservative, Venstre og Socialdemokratiet som simple, rå og racistiske, som du hævder. Det er ganske enkelt fejllæsning, Lars.

Annonce

Vi ved, at der er et stort, tavst antal – tror det er et flertal - Konservative, Venstre-folk og Socialdemokrater, som ikke bryder sig om den fremmedfjendskhed, der synes voksende i det danske samfund. Vi frygter, at afstanden fra fremmedfjendskhed til racisme er meget lille, og det er alvorligt.

Som du selv nævner, at mange holder sig tilbage, og du har jo selv oplevet, at du havde lyst til at nuancere en debat, men holdt dig tilbage. Det er netop problemet: At alt for mange væmmes ved den skingre debat og det stigende fremmedhad, men viger tilbage fra at udtrykke sig.

Det var præcis derfor, vi anvendte metaforen om frøen: Putter man en levende frø i en gryde med kogende vand, vil den springe. Men er vandet koldt og varmes langsomt op, da vil forandringen ske gradvist og frøen vil ikke opdage det – og derfor ikke springe og således ende med at blive kogt.

Vi behøver næppe forklare sammenligningen yderligere.


Vi frygter, at afstanden fra fremmedfjendskhed til racisme er meget lille, og det er alvorligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce