x
Annonce
Viborg

Efter markant stigning: Sygefraværet fladet ud i plejen

De ældre får gjort rent, hvis de ønsker det, men enkelte har valgt selv at gøre det eller få en pårørende til det. Arkivfoto.
Sygemeldingerne tog til i hjemmeplejen og på plejehjemme i corona-krisens begyndelse, men nu er kurven fladet ud.

Viborg: I skrivende stund er ingen ansatte i Viborg Kommunes plejesektor konstateret smittet med corona-virus - det samme er tilfældet med de borgere, der modtager hjælp.

- Det er ikke det samme, som at ingen er smittet, for der testes jo på en anden måde nu, siger omsorgschef i Viborg Kommune Maila Tandrup.

Dog er antallet af sygemeldinger steget, siden corona-krisen begyndte for cirka tre uger siden.

- Vi så en ret markant stigning lige i begyndelsen, men nu ser det ud til, at kurven er fladet ud, så vores gennemsnitlige sygefravær er på mellem otte og 10 procent, føjer Maila Tandrup til.

Det betyder, at de ældre og syge får den pleje, de er visiteret til, og det samme gør sig gældende for rengøringen.

- Der er dog også nogle af vores borgere, som selv har meldt helt eller delvist fra. Måske synes de, at de gerne vil klare det selv, mens andre måske hellere vil have hjælp af pårørende. Med hensyn til rengøring følger vi i Viborg anbefalingerne fra myndighederne, og det betyder, at rengøring er en kritisk opgave. Faktisk er vi netop nu ved at intensivere rengøringen af de lokaler, som vores ansatte mødes i hver morgen, siger Maila Tandrup.

Omsorgssektoren får nu også hjælp fra andre kommunale sektorer via den kommunale ressourcebank. Det gælder for eksempel vask og rengøring af plejeområdets mange biler, og det gælder udbringning af eksempelvis værnemidler til plejehjem.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Vi fik det håb, som der er brug for

Annonce