Annonce
Viborg

Sygehus-ansatte: - Sådan bør urologi strikkes sammen i Viborg

Det vil styrke akutcentret i Viborg, hvis politikerne følger forslaget fra medarbejderne på urinvejskirurgisk afdeling - og det bliver ikke dyrere. Arkivfoto

Medarbejdere opfordrer regionen til at følge forslaget i høringssvar til, hvordan afdelingen for urinvejssygdomme kan blive til en bæredygtig enhed på Regionshospitalet Viborg.

Viborg: I budgetforliget, som regionsrådet vedtager i næste uge, er det aftalt, at der fortsat skal laves ambulante undersøgelser og behandlinger inden for urinvejssygdomme i Viborg.

Men specialet nedlægges som selvstændig afdeling, så det bliver med læger fra Hospitalsenhed Vest i Holstebro og Herning.

Den konstruktion mener medarbejderne på urologisk afdeling i Viborg ikke er bæredygtig på længere sigt, og derfor opfordrer de politikerne til seriøst at se nærmere på det alternative forslag for urologien, som samarbejdsudvalget på regionshospitalet har fremsendt som en del af høringssvaret til regionsrådet.

Det er et forslag, som vil spare lige så meget som det oprindelige forslag - godt 12 millioner kroner om året. Og det betyder, at næsten 10.000 patienter fra Viborg, Skive og Silkeborg kommuner, der ellers skal køre til Holstebro og Herning og senere Gødstrup, kan spare køretuen, samtidig med at det styrker Viborg som akutsygehus.

Også akut i Viborg

I dag har næsten én af hver fem patienter på akutafdelingen en urinvejssygdom.

- Der er lagt op til, at der kun skal foretages planlagte undersøgelser og behandlinger i Viborg. Men det stiller de mange patienter med eksempelvis nyresten, vandladningsbesvær og blødninger fra urinvejene meget dårligt, siger sygeplejerske Rikke Degn fra urinvejskirurgisk afdeling og tilføjer, at det er sygdomme, som meget ofte udredes i samarbejde med nyreafdelingen.

- Derfor foreslår vi i overensstemmelse med det alternative forslag i høringssvaret, at den form for akutte behandlinger fortsat skal kunne finde sted i Viborg. Og det vil også være en rigtig god idé, at vi fortsat kan udrede patienter, der er mistænkt for at lide af prostatakræft.

Annonce

Bæredygtig afdeling

- To af hver tre har ikke kræft, men den sidste tredjedel, der får konstateret sygdomme, skal så henvises til behandling på Hospitalsenhed Vest, siger Rikke Degn, som tilføjer, at urinvejskirurgisk afdeling sidste år havde 9851 ambulante besøg fordelt på cirka 5200 patienter, mens 1526 patienter blev indlagt på afdelingen.

Medarbejderne foreslår også, at specialet igen bliver en del af det kirurgiske speciale for mave- tarm og brystkræftkirurgi, sådan som det var frem til 2012.

- Vi får på den måde en bæredygtig afdeling, patienterne slipper for lange køreture, som vil afholde nogle patienter fra at komme i behandling, akutcentret styrkes, og vi sparer de samme penge som i det oprindelige forslag. Så vi synes ikke, der er noget, der taler imod det, siger Rikke Degn.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: Viborg HK i total opløsning fik store stryg af lokalrival i første kamp om bronzen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Endelig hjemme: Nytorv duede ikke

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Alarm 112

Gasbrænder - igen-igen

Navne

Årets ærespris går til en flok, som hjælper tusinder gennem en livskrise

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Viborg

Togbus, aflysninger og ventetid: Langvarigt sporarbejde går ind i den sidste fase - få overblikket her

Sport For abonnenter

Hendes Viborg HK-farvel kommer nærmere: - Jeg har tit prøvet at skubbe det væk og sige, at det først er om lang tid, men det er det ikke længere

Alarm 112

Salgsklar hash lå pakket i 34 små sølvpapirkugler: Politiet slog til mod hashpusher i midtbyen

Viborg

Der blev sagt nej: Sagsøgte i geotermi-skandalen får ikke sagen prøvet ved Højesteret

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Rundt om Viborg

Spænding inden genåbning på søndag: Lokalt kulturtilbud forsøger sig for første gang efter to års corona-pause

Debat For abonnenter

Vigtige spørgsmål til dit lokale fjernvarmeværk!

Viborg FF

Jubel på Hald Ege Efterskole - fodboldhold hentede skolens første DM-titel nogensinde

Annonce