Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Sygehus-fratrædelser: Arbejder direktionen imod den politisk vedtagne sygehusstruktur?

Fredag den 10. Februar. Mette og Poul Engholm har selb bygget deres halmhus i Tapdrup. Foto: Morten Pedersen.

"Træd dog i karakter, Anders Kühnau, og skil dig af med Ole Thomsen og Jacob Stengaard Madsen, der nu flere gange gennem dårlig rådgivning har bragt dig i fedtefadet og fået dig til at fremstå som uvidende og inkompetent," skriver tidligere lokalformand i Dansk Sygepleråd.

Læserbrev:I en pressemeddelse i dag kan man læse, at sygehusledelsen på Viborg Sygehus er fratrådt med øjeblikkelig virkning. Den bløde formulering "fratrådt" dækker over, at man reelt har fyret dem.

Og hvorfor har man så gjort det? Set udefra kan det nok ikke skyldes andet, end at regionens topdirektører er kommet til at fremstå som inkompetente i forbindelse med budgetforhandlingerne på sygehusområdet. De fremlagde et budgetforslag til politikerne, hvor der ikke var nogle valgmuligheder, og hvor stort set alle besparelserne var placeret på Viborg Sygehus.

Det accepterede regionspolitikerne som bekendt ikke, og i forhandlingerne inddrog de det høringssvar der var kommet fra Medarbejderudvalget på Viborg Sygehus, og hvori der var argumenteret for andre og mere hensigtsmæssige løsninger end direktionens forslag. Resultatet blev at Viborg Sygehus beholdt de fleste af sine funktioner.

Men forvaltningens direktion led nederlag. Og i stedet for selvransagelse, ledte man efter syndebukke. Og hvorfor så ikke tage den besværlige sygehusledelse i Viborg? En sygehusledelse, som ikke stiltiende ville se på, at man gennem massive nedskæringer var ved at ændre sygehuset status som fuldt udbygget akuthospital.

Ud med dem - så kan de lære det!

Og signalet til alle andre ledere i regionens sygehusvæsen er lysende klar: Vov ikke at gå imod meningerne på bjerget. Her tolereres ingen afvigende meninger. Enten retter I ind efter direktionen - eller også ryger I ud!

Regionens begrundelse for at skille sig af med sygehusledelsen var bl.a., at der var uenighed om udviklingen af sundhedsvæsenet i regionen.

Sygehusledelsen i Viborg arbejdede mig bekendt på at sikre Viborg Sygehus som et højt specialiseret akuthospital. Betyder uenigheden så, at regionens topdirektører, Ole Thomsen og Jacob Stengaard Madsen, arbejder i en anden retning? Altså imod den politisk vedtagne sygehusstruktur?

Og man spørger også sig selv, hvilken rolle regionsformand Anders Kühnau spiller i det her? Han kan næppe have være uvidende om, hvad hans nærmeste undergivne foretog sig overfor Sygehus Viborg.

Men er han fuldt informeret? - eller er han nok engang blevet manipuleret af sin direktion?

Træd dog i karakter, Anders Kühnau, og skil dig af med Ole Thomsen og Jacob Stengaard Madsen, der nu flere gange gennem dårlig rådgivning har bragt dig i fedtefadet og fået dig til at fremstå som uvidende og inkompetent - og som en vindbøjtel, der mente snart det ene og så det andet.

Hvis ikke du gør det, hvordan skal regionsbestyrelsen så fremover kunne stole på, at det grundlag de får at træffe beslutninger på, er noget man kan regne med?

Og til jer regionspolitikere. Glem lige for et øjeblik jeres lokalområder og overvej, om I kan have tillid til jeres topledelse. Har den en anden agenda end jer? Hold godt øje med dem.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: Viborg HK i total opløsning fik store stryg af lokalrival i første kamp om bronzen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Endelig hjemme: Nytorv duede ikke

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Alarm 112

Gasbrænder - igen-igen

Navne

Årets ærespris går til en flok, som hjælper tusinder gennem en livskrise

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Viborg

Togbus, aflysninger og ventetid: Langvarigt sporarbejde går ind i den sidste fase - få overblikket her

Debat For abonnenter

Vigtige spørgsmål til dit lokale fjernvarmeværk!

Debat

Hold øje med udviklingen i Viborg Varme!

Viborg

Der blev sagt nej: Sagsøgte i geotermi-skandalen får ikke sagen prøvet ved Højesteret

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Rundt om Viborg

Spænding inden genåbning på søndag: Lokalt kulturtilbud forsøger sig for første gang efter to års corona-pause

Sport For abonnenter

Hendes Viborg HK-farvel kommer nærmere: - Jeg har tit prøvet at skubbe det væk og sige, at det først er om lang tid, men det er det ikke længere

Alarm 112

Salgsklar hash lå pakket i 34 små sølvpapirkugler: Politiet slog til mod hashpusher i midtbyen

Annonce