Annonce
Viborg

Sygehus og kommune gennemgår alle fra corona-områder: - Jeg ved ikke, om det er 10 eller 50

Har man været på ferie i Norditalien eller et andet risikoområde, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man bliver hjemme i to uger. Foto: Manuel Silvestri/Ritzau Scanpix
Sundhedstyrelsens nye retningslinjer, der blandt andet betyder, at ansatte i sundhedssektoren skal i karantæne, hvis de netop er vendt hjem fra en rejse til særlige risikoområder, giver sygehus og kommune er stort arbejde.
Annonce

Viborg: Der er ekstra travlt på Regionshospitalet Viborg. Sent i aftes, den 3. marts, skærpede Sundhedsstyrelsen nemlig retningslinjerne for rejsende, der vender hjem fra områder, hvor risikoen for smitte med corona-virus er stor.

- Jeg ved ikke, om det er 10 eller 50, der drejer sig om, siger Claus Brøckner Nielsen, der er lægefaglig direktør på Hospitalsenhed Midt.

Han fortsætter:

- Jeg ved, at vi i går morges havde to i karantæne. Én havde været på et studieophold på den hudafdeling på AUH (Aarhus Universitetshospital, red.), hvor man fandt én smittet. Den anden havde været på skiferie i Norditalien. Men hvor mange ekstra, der skal i karantæne, det er vi ved at finde ud af.

Han fortæller desuden, at sygehuset er vant til eksempelvis influenza-epidemier om vinteren og i det tidlige forår, hvor mange medarbejdere bliver syge. Og at "det plejer vi at håndtere".

- Det er selvfølgelig lidt anderledes nu, hvor også raske skal blive hjemme, men vi er vant til mange sygemeldinger, og det løser vi, siger Claus Brøckner Nielsen.

Meldingen fra Sundhedsstyrelsen lyder, at "alle ansatte i sundheds- og ældresektoren, som har rejst i områder, hvor corona-virus er særligt udbredt og er kommet hjem efter den 18. februar 2020, skal blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst".

Det har man besluttet for at beskytte de ældre og syge, der er i størst risiko for komplikationer eller dødsfald, hvis de bliver smittet.

Risikoområder

  • Kina - hele landet, på nær Taiwan, Hong Kong og Macau
  • Sydkorea -provinsen Gyeongbuk og storbyen Daegu
  • Iran - hele landet
  • Italien - regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte, Veneto og Valle d’Aoste

(Kilde: Sundhedsstyrelsen)

Annonce

1500 i kommunen

Maila Tandrup er ældre- og omsorgschef i Viborg Kommune og dermed chef for 1500 medarbejdere, der er omfattet af Sundhedsstyrelsens nye krav.

- Vi er ved at få overblik og kontakte samtlige medarbejdere. Lige nu (onsdag klokken 9.00, red) er jeg ikke bekendt med, at nogen skal i karantæne, men det er jo meget sandsynligt, at det sker, siger Maila Tandrup.

Hun fremhæver, at de medarbejdere, som eventuelt har været på skiferie i Norditalien i uge 7, ikke er omfattet af de nyeste krav fra myndighederne.

- Det er jo den store ferieuge, men naturligvis kan der være nogen, som har været afsted senere, og som derfor skal i karantæne, siger Maila Tandrup.

Hun vurderer, at kommunen senere onsdag eftermiddag har et fuldt overblik over situationen.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce