Annonce
Viborg

Sygehusansatte har frygtet at åbne munden

Ifølge formand for Dansk Sygeplejeråd i Midtjylland, Anja Laursen, er medarbejderne i Region Midtjylland gennem de seneste par år i stigende grad blevet nervøse for at åbne munden og tale ærligt om ting, der strider mod direktionens linje. Arkivfoto: Axel Schütt

Ifølge Anja Laursen, næstformand i regionens øverste samarbejdsudvalg, har regionen gennem de seneste par år været en arbejdsplads gennemsyret af frygt for, hvad man egentlig kan sige uden at komme på kant med ledelsen.

VIBORG: - Der er i den grad nogle skår, der skal klinkes. Og det kan de forhåbentlig blive nu.

Sådan siger Anja Laursen efter fyringen af regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen.

Hun er kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Midtjylland, og så er hun også næstformand for det såkaldte Regions-MedUdvalg (et samarbejdsudvalg, red), der består af 12 ledelsesrepræsentanter og 23 medarbejderrepræsentanter fra regionen. Jacob Stengaard Madsen er - var - formand.

Det var netop på et Medudvalgsmøde, at samtlige medarbejderrepræsentanter i sidste uge rejste sig og gik i protest mod det, de følte var et ledelsesregime baseret på ensretning og frygt.

Aktionen fra medarbejderne har været kraftigt medvirkende til, at regionsrådsmedlemmerne nu har besluttet at fyre regionsdirektør, Jacob Steengaard Madsen.

- Jeg synes, at regionsrådet har truffet den rigtige beslutning ved at tage medarbejderne alvorligt. Det blev tydeligt signaleret, at tilliden skulle genskabes, da Anders Kühnau kaldte os sammen til et møde i fredags, siger Anja Laursen.

Og endnu tydeligere med fyringen af Jacob Stengaard Madsen?

- Det må man sige.

Folk er bange

Ifølge Anja Laursen har der gennem et par år været en tiltagende frygt for at udtale sig kritisk i forhold til den overordnede linje i regionen.

Det startede, da den daværende hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital, Gert Sørensen, pludselig blev fyret i januar 2017. Dengang kom det som et chok for alle, på samme måde som da hospitalsledelsen i Viborg blev fyret så sent som i sidste uge.

- Det startede dengang med Gert Sørensen. Siden da har folk været bange for at udtale sig klart om, hvad der egentlig er på spil, både i forhold til det faglige og arbejdsmiljøet.

- Jeg har hørt fra både sygeplejersker, tillidsrepræsentanter og ledere, at de frygter, hvad konsekvensen kan være ved at udtale sig. Og det er altså afgørende, at fagpersonalet tør udtale sig om, hvad de mener er bedst for patienterne, fastslår Anja Laursen.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: Viborg HK i total opløsning fik store stryg af lokalrival i første kamp om bronzen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Endelig hjemme: Nytorv duede ikke

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Alarm 112

Gasbrænder - igen-igen

Navne

Årets ærespris går til en flok, som hjælper tusinder gennem en livskrise

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Viborg

Togbus, aflysninger og ventetid: Langvarigt sporarbejde går ind i den sidste fase - få overblikket her

Sport For abonnenter

Hendes Viborg HK-farvel kommer nærmere: - Jeg har tit prøvet at skubbe det væk og sige, at det først er om lang tid, men det er det ikke længere

Alarm 112

Salgsklar hash lå pakket i 34 små sølvpapirkugler: Politiet slog til mod hashpusher i midtbyen

Viborg

Der blev sagt nej: Sagsøgte i geotermi-skandalen får ikke sagen prøvet ved Højesteret

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Rundt om Viborg

Spænding inden genåbning på søndag: Lokalt kulturtilbud forsøger sig for første gang efter to års corona-pause

Debat For abonnenter

Vigtige spørgsmål til dit lokale fjernvarmeværk!

Viborg FF

Jubel på Hald Ege Efterskole - fodboldhold hentede skolens første DM-titel nogensinde

Annonce