Annonce
Viborg

Sygehusansatte i chok efter fyringer

Helle Balling Engelsen forstår ikke, hvorfor de to direktører er fyret på gråt papir. Privatfoto

Ingen på regionshospitalet har haft fantasi til at forestille sig, at regionen ville skille sig af med den lokale sygehusledelse, der er respekteret vidt og bredt i huset, siger fællestillidsrepræsentant.

Viborg: - Ingen forstår, hvorfor to skal afskediges. Og det har skabt voldsomme frustrationer i hele huset, hvor medarbejderne er i vildrede med, hvad der venter dem i fremtiden. Både Lars Dahl Pedersen og Tove Kristensen er respekterede og anerkendt for deres ordentlighed og loyalitet og deres gode måde at inddrage medarbejderne på.

Det siger Helle Balling Engelsen, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne og næstformand i regionshospitalets hovedsamarbejdsudvalg.

- I virkelighedens verden er det det allerdårligste tidspunkt, at vi nu står uden lokal ledelse. Vi skal i gang med de mange omlægninger, som det politiske forlig indebærer, og samtidig står vi over for at skulle tage de nye bygninger med det store akutcenter i brug. Derfor virker det helt uovervejet, at man fra regionens side er skredet til så drastisk en beslutning, siger Helle Balling Engelsen.

Manglende dialog

Hun synes også, at regionens beslutning om at afskedige de to direktører sender et meget uheldigt signal om, at man bare har at holde mund og rette ind, hvis man er uenig i direktionens beslutninger.

- Det, synes jeg, er langt fra ordentlighed og de værdier, man ellers fremhæver. Regionsrådsformanden Anders Kühnau (S) har i flere sammenhænge udtalt, at dialog mellem parterne er vigtig. Men i den her situation har vi ikke oplevet dialog overhovedet, siger fællestillidskvinden.

Angiveligt er det faldet regionens direktion for brystet, at regionshospitalet i sit høringssvar er kommet med alternative besparelser, som inddrager andre hospitaler.

- Det undrer jeg mig meget over, for dels har andre hospitaler gjort det samme i deres høringssvar, og dels giver det vel ikke mening, hvis man ikke som hospitalet må fremsætte alternativer til direktionens spareplaner, siger Helle Balling Engelsen.

- Og så vil jeg meget gerne høre, hvad direktionen mener med formuleringen, at årsagen til fyringerne er, "at parterne ser forskelligt på den strategiske ledelse og udvikling af sundhedsvæsenet i Region Midtjylland". Hvad ligger der helt præcist i det? lyder spørgsmålet fra fællestillidsrepræsentanten.

Tove Kristensen har været sygeplejefaglig leder siden 1995, mens Lars Dahl Pedersen har beklædt posten som hospitalsdirektør siden 2011.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: Viborg HK i total opløsning fik store stryg af lokalrival i første kamp om bronzen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Endelig hjemme: Nytorv duede ikke

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Alarm 112

Gasbrænder - igen-igen

Navne

Årets ærespris går til en flok, som hjælper tusinder gennem en livskrise

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Viborg

Togbus, aflysninger og ventetid: Langvarigt sporarbejde går ind i den sidste fase - få overblikket her

Sport For abonnenter

Hendes Viborg HK-farvel kommer nærmere: - Jeg har tit prøvet at skubbe det væk og sige, at det først er om lang tid, men det er det ikke længere

Alarm 112

Salgsklar hash lå pakket i 34 små sølvpapirkugler: Politiet slog til mod hashpusher i midtbyen

Viborg

Der blev sagt nej: Sagsøgte i geotermi-skandalen får ikke sagen prøvet ved Højesteret

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Rundt om Viborg

Spænding inden genåbning på søndag: Lokalt kulturtilbud forsøger sig for første gang efter to års corona-pause

Debat For abonnenter

Vigtige spørgsmål til dit lokale fjernvarmeværk!

Viborg FF

Jubel på Hald Ege Efterskole - fodboldhold hentede skolens første DM-titel nogensinde

Annonce