Annonce
Viborg

Sygehuse skal arbejde sammen - ikke mod hinanden

Ib Bjerregaard vil holde et skarpt øje med, at intentionerne i spareplanen gennemføres fuldt ud. Især i de beslutninger som involverer flere sygehuse. Arkivfoto

Ib Bjerregaard vil som næstformand for hospitalsudvalget arbejde hårdt for, at regionens sygehuse stopper rivaliseringen og arbejder sammen til gavn for patienterne.

Viborg: Ib Bjerregaard (V), der er næstformand i regionens hospitalsudvalg, er særdeles godt tilfreds med, at et enigt forretningsudvalg har trukket en streg i sandet og afskediget regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen oven på hans fyring af hospitalsledelsen i Viborg.

- Forløbet har jo afsløret, at der er et meget dårligt samarbejde mellem sygehusene i regionen, og at nogle hospitaler åbenbart har haft en direkte og fortrolig linje til regionens direktion. Den rivalisering og forskelsbehandling må vi have stoppet som noget af det første efter afskedigelsen af Jacob Stengaard Madsen som regionsdirektør, siger Ib Bjerregaard.

- Det må have en stor politisk bevågenhed, at der nu kommer en helt anden kultur i regionen på det område, og jeg vil løbende følge op på, at de intentioner, der ligger i de politiske beslutninger som følge af den aktuelle spareplan, nu også bliver gennemført, føjer Ib Bjerregaard til.

Det gælder eksempelvis inden for specialet for urinvejssygdomme, som Viborg skal afgive til Holstebro og senere Gødstrup.

Ny ledelsesstil

- Men der ligger også i beslutningen, at der fortsat skal være en omfattende ambulant funktion for urinvejssygdomme i Viborg. Og det skal man naturligvis tage alvorligt og leve fuldt og helt op til, siger det lokale Venstre-medlem af regionsrådet.

Også inden for karkirurgien, som mister sin status som selvstændigt speciale, skal der fortsat være operationer i Viborg, understreger Ib Bjerregaard.

For de mange ansatte i regionen er fyringen af regionsdirektøren et klart signal om en anderledes ledelsesstil, hvor de ansatte ikke skal frygte for at miste deres job, hvis de siger regionstoppen imod.

- Det har gjort et meget stort indtryk på os, at medarbejderne har følt sig så pressede, at de i sidste uge udvandrede kollektivt fra et møde i regionens overordnede samarbejdsudvalg. Det er nok det, der i den sidste ende slog hovedet på sømmet for politikerne, siger Ib Bjerregaard.

Annonce
Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Borgerne har fået ny GPS: Anja kan forklare sammenhængen og vise vej i det kommunale system

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Rundt om Viborg

Lokal herregård lukker dørene op for gæster: Enestående mulighed for et besøg

Viborg

Viborgs vandrette elevator er snart på skinner igen

Viborg For abonnenter

Byrådsmedlemmer efter skybrud: Der skal gøres noget ved kloakkerne nu

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Nederlaget til FCM var et sundt virkelighedstjek

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Annonce