Annonce
Viborg

Sygehuse skal arbejde sammen - ikke mod hinanden

Ib Bjerregaard vil holde et skarpt øje med, at intentionerne i spareplanen gennemføres fuldt ud. Især i de beslutninger som involverer flere sygehuse. Arkivfoto

Ib Bjerregaard vil som næstformand for hospitalsudvalget arbejde hårdt for, at regionens sygehuse stopper rivaliseringen og arbejder sammen til gavn for patienterne.

Annonce

Viborg: Ib Bjerregaard (V), der er næstformand i regionens hospitalsudvalg, er særdeles godt tilfreds med, at et enigt forretningsudvalg har trukket en streg i sandet og afskediget regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen oven på hans fyring af hospitalsledelsen i Viborg.

- Forløbet har jo afsløret, at der er et meget dårligt samarbejde mellem sygehusene i regionen, og at nogle hospitaler åbenbart har haft en direkte og fortrolig linje til regionens direktion. Den rivalisering og forskelsbehandling må vi have stoppet som noget af det første efter afskedigelsen af Jacob Stengaard Madsen som regionsdirektør, siger Ib Bjerregaard.

- Det må have en stor politisk bevågenhed, at der nu kommer en helt anden kultur i regionen på det område, og jeg vil løbende følge op på, at de intentioner, der ligger i de politiske beslutninger som følge af den aktuelle spareplan, nu også bliver gennemført, føjer Ib Bjerregaard til.

Det gælder eksempelvis inden for specialet for urinvejssygdomme, som Viborg skal afgive til Holstebro og senere Gødstrup.

Annonce

Ny ledelsesstil

- Men der ligger også i beslutningen, at der fortsat skal være en omfattende ambulant funktion for urinvejssygdomme i Viborg. Og det skal man naturligvis tage alvorligt og leve fuldt og helt op til, siger det lokale Venstre-medlem af regionsrådet.

Også inden for karkirurgien, som mister sin status som selvstændigt speciale, skal der fortsat være operationer i Viborg, understreger Ib Bjerregaard.

For de mange ansatte i regionen er fyringen af regionsdirektøren et klart signal om en anderledes ledelsesstil, hvor de ansatte ikke skal frygte for at miste deres job, hvis de siger regionstoppen imod.

- Det har gjort et meget stort indtryk på os, at medarbejderne har følt sig så pressede, at de i sidste uge udvandrede kollektivt fra et møde i regionens overordnede samarbejdsudvalg. Det er nok det, der i den sidste ende slog hovedet på sømmet for politikerne, siger Ib Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre initiativrige idrætsforeninger dyster om hæderspris - læs portrætter af klubberne her

Viborg HK For abonnenter

Tog det store skridt på samme tid - nu fører de an på hver deres tophold

Annonce