Annonce
Viborg

Sygehuse skal arbejde sammen - ikke mod hinanden

Ib Bjerregaard vil holde et skarpt øje med, at intentionerne i spareplanen gennemføres fuldt ud. Især i de beslutninger som involverer flere sygehuse. Arkivfoto

Ib Bjerregaard vil som næstformand for hospitalsudvalget arbejde hårdt for, at regionens sygehuse stopper rivaliseringen og arbejder sammen til gavn for patienterne.

Viborg: Ib Bjerregaard (V), der er næstformand i regionens hospitalsudvalg, er særdeles godt tilfreds med, at et enigt forretningsudvalg har trukket en streg i sandet og afskediget regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen oven på hans fyring af hospitalsledelsen i Viborg.

- Forløbet har jo afsløret, at der er et meget dårligt samarbejde mellem sygehusene i regionen, og at nogle hospitaler åbenbart har haft en direkte og fortrolig linje til regionens direktion. Den rivalisering og forskelsbehandling må vi have stoppet som noget af det første efter afskedigelsen af Jacob Stengaard Madsen som regionsdirektør, siger Ib Bjerregaard.

- Det må have en stor politisk bevågenhed, at der nu kommer en helt anden kultur i regionen på det område, og jeg vil løbende følge op på, at de intentioner, der ligger i de politiske beslutninger som følge af den aktuelle spareplan, nu også bliver gennemført, føjer Ib Bjerregaard til.

Det gælder eksempelvis inden for specialet for urinvejssygdomme, som Viborg skal afgive til Holstebro og senere Gødstrup.

Ny ledelsesstil

- Men der ligger også i beslutningen, at der fortsat skal være en omfattende ambulant funktion for urinvejssygdomme i Viborg. Og det skal man naturligvis tage alvorligt og leve fuldt og helt op til, siger det lokale Venstre-medlem af regionsrådet.

Også inden for karkirurgien, som mister sin status som selvstændigt speciale, skal der fortsat være operationer i Viborg, understreger Ib Bjerregaard.

For de mange ansatte i regionen er fyringen af regionsdirektøren et klart signal om en anderledes ledelsesstil, hvor de ansatte ikke skal frygte for at miste deres job, hvis de siger regionstoppen imod.

- Det har gjort et meget stort indtryk på os, at medarbejderne har følt sig så pressede, at de i sidste uge udvandrede kollektivt fra et møde i regionens overordnede samarbejdsudvalg. Det er nok det, der i den sidste ende slog hovedet på sømmet for politikerne, siger Ib Bjerregaard.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: Viborg HK i total opløsning fik store stryg af lokalrival i første kamp om bronzen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Endelig hjemme: Nytorv duede ikke

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Alarm 112

Gasbrænder - igen-igen

Navne

Årets ærespris går til en flok, som hjælper tusinder gennem en livskrise

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Viborg

Togbus, aflysninger og ventetid: Langvarigt sporarbejde går ind i den sidste fase - få overblikket her

Sport For abonnenter

Hendes Viborg HK-farvel kommer nærmere: - Jeg har tit prøvet at skubbe det væk og sige, at det først er om lang tid, men det er det ikke længere

Alarm 112

Salgsklar hash lå pakket i 34 små sølvpapirkugler: Politiet slog til mod hashpusher i midtbyen

Viborg

Der blev sagt nej: Sagsøgte i geotermi-skandalen får ikke sagen prøvet ved Højesteret

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Rundt om Viborg

Spænding inden genåbning på søndag: Lokalt kulturtilbud forsøger sig for første gang efter to års corona-pause

Debat For abonnenter

Vigtige spørgsmål til dit lokale fjernvarmeværk!

Viborg FF

Jubel på Hald Ege Efterskole - fodboldhold hentede skolens første DM-titel nogensinde

Annonce