Annonce
Debat

Sygehushæder: Det gør fyringen af ledelsen endnu mere grotesk

Fredag den 10. Februar. Mette og Poul Engholm har selb bygget deres halmhus i Tapdrup. Foto: Morten Pedersen.

Læserbrev: Så blev Viborg Sygehus nok engang kåret som landets bedste blandt de mellemstore sygehuse. Og Silkeborg Sygehus blev kåret som det bedste af de små hospitaler for 6. gang i træk.

Stort til lykke med det.

Det er en stor præstation af Hospitalsenhed Midt. Det lader sig kun gøre, når samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere fungerer med en høj grad af gensidig tillid, anerkendelse og respekt, så alle præsterer deres bedste.

Vilkårene har ikke været lette. Hospitalsenhed Midt har været udsat for mange benspænd. Prøv at se på økonomien for regionens sygehuse gennem de sidste 6-7 år. Hospitalsenhed Midt har siden 2011 måttet klare sig igennem med stort set uændret økonomiske ramme, mens regionens øvrige hospitalsenheder konstant har fået tilført nye midler, så nogen nu får helt op til 60% mere end de fik i 2011.

Alligevel præsterer Hospitalsenhed Midt bedst.

Det kræver dygtig ledelse, benhård styring og en sikker hånd at lede et hospital under så vanskelige vilkår. Det formåede hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejedirerktør Tove Kristensen.

Og de havde også handlekraft og mod til i august at gå til modangreb på de spareforslag, der ville have massakreret Viborg Sygehus.

Dagens hæder til Viborg og Silkeborg sygehuse gør fyringen af Lars Dahl Pedersen og Tove Kristensen endnu mere grotesk. Det viser med al tydelighed, at præstationer og resultater ikke tæller, når ledelserne vurderes. Nej, det der åbenbart tæller, er viljen til underkastelse overfor de brølende alfa-hanner på direktionsgangen i Skottenborg.

Det så vi med direktøren for præhospitalet i 2016, hospitalsdirektøren i Skejby i 2017, og nu sidst med hospitalsledelsen i Viborg/Silkeborg i 2018. Alle sammen ledere, der præsterede godt, men som ikke faldt i regionsdirektiones smag. Man spørger sig selv, hvem det mon kommer til at gå ud over i 2019?

Hvornår får politikerne øjnene op for, hvad der foregår. Hvornår indser de, at koncerndirektør Ole Thomsen træffer dårlige og uoverlagte beslutninger? Hvornår indser de, at de er nødt til at skille sig af med ham inden han gør endnu mere skade på regionens hospitalsvæsen?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce