Annonce
Viborg

Syghusets nye skanner skal sikre mere præcise diagnoser

Regionshospitalet Viborg kunne for nylig tage sin første PET/CT skanner i brug. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Regionshospitalet Viborg.
Patienter med dårligt hjerte, neurologiske lidelser, karsygdomme, kræft eller infektioner er blandt dem, der vil få gavn af den nye PET/CT skanner på Regionshospitalet Viborg.
Annonce

Viborg: En klar forbedring for patienterne og en gevinst for hospitalet. Sådan betegner ledende overlæge Jan Abrahamsen den nye PET/CT skanner, som han og kollegerne i Fysiologisk Klinik netop har taget i brug.

- Den nye digitale PET/CT skanner hører til den nyeste generation og kan levere akkurate billeder på meget kort tid. For patienterne betyder det en hurtig og præcis diagnose. Samtidig kan mængden af det radioaktive sporstof til patienterne reduceres, siger Jan Abrahamsen.

I første omgang er hospitalets nye skanner blevet brugt i forbindelse med kræftudredninger, men fremover vil den også skulle bruges til skanninger af hjerne, hjerte og kar.

Og netop de tre områder passer godt til Regionshospitalet Viborg, påpeger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen.

- Regionshospitalet Viborg står allerede i dag stærkt inden for hjertesygdomme, neurologi og karkirurgi. Derfor er vi utroligt glade for, at den nye PET/CT skanner kommer netop de store og alvorligt syge patientgrupper til gavn, siger den lægefaglige direktør.

Annonce

Er flyttet ind

Fysiologisk Klinik er netop flyttet ind på det nye akutcenter, hvor klinikken har fået markant bedre plads end hidtil. Samtidig er lokalerne skræddersyet til den højtspecialiserede afdeling, som undersøger og skanner patienter for en lang række af hospitalsenhedens øvrige afdelinger.

- Et moderne og fremtidssikret hospital handler ikke kun om at have gode fysiske rammer omkring hospitalets drift. Det handler i høj grad også om at have både den faglige ekspertise og det teknologiske udstyr, der skal til for at give patienterne den bedste undersøgelse og behandling. Og det har vi for alvor nu, siger Jan Abrahamsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

S slækker på udlændingepolitikken

Annonce