Annonce
Alarm 112

Syv års fængsel for at have knap ni kilo amfetamin gemt i sit højbed

En 59-årig kvinde har ved Retten i Viborg fået syv års fængsel for at være i besiddelse af omkring 9,5 kilo amfetamin. Arkivfoto: Morten Pedersen
En 59-årig kvinde fra Karup er i dag ved Retten i Viborg blevet idømt syv års ubetinget fængsel for at været i besiddelse af omkring 9,5 kilo amfetamin.

Viborgegnen: En 59-årig kvinde fra Karup er i dag ved retten i Viborg blevet idømt syv års ubetinget fængsel for at have været i besiddelse af cirka 9,5 kilo amfetamin.

Størstedelen blev fundet nedgravet i et højbed i kvindens have, oplyser anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi. Den 59-årige Susanne Bruun Andersen har modtaget dommen og er fortsat fængslet, oplyser anklager Anna Søndergaard fra anklagemyndigheden til folkebladet.

Den 59-årige kvinde blev anholdt efter et tip den 13. november sidste år. I forbindelse med ransagningen af kvindens hjem fandt man amfetamin gemt i fryseren, og et langt større fund - nemlig 8,7 kilo amfetamin - blev fundet nedgravet i et højbed i kvindens have.

Annonce


Normalt er strafferammen for besiddelse i den her størrelsesorden otte-ni års fængsel, så det har altså været formildende, at man ikke betragter kvinden som bagmand for det her.

Anna Søndergaard, Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi.


Kvinden har forklaret, at hun kendte til den portion, der lå gemt i fryseren, men har nægtet kendskab til den store mængde amfetamin i højbedet, fortæller Anna Søndergaard.

- Hun har forklaret, at det formentlig er en mand - en russer der har boet hos hende i en periode - der har gravet det ned. Men udover et fornavn har hun ikke kunnet hjælpe med yderligere oplysninger, og det er ikke en oplysning, som retten har lagt vægt på, siger Anna Søndergaard.

Kendt af politiet

Kvinden er tidligere kendt af politiet for narkokriminalitet og berigelseskriminalitet, men slet ikke i den størrelsesorden, som der er tale om her. Retten vurderede da også, at kvinden ikke er bagmand for den store mængde amfetamin, og det blev anset som en formildende omstændighed i strafudmålingen.

- Normalt er strafferammen for besiddelse i den her størrelsesorden otte-ni års fængsel, så det har altså været formildende, at man ikke betragter kvinden som bagmand for det her. Men hun har altså ikke kunnet eller villet bidrage med ret meget i forhold til, hvem der ellers kunne være indblandet, og det er ikke lykkes at finde frem til andre implicerede, siger anklageren, der konstaterer, at det er usædvanligt, at en 59-årig kvinde er indblandet i narkokriminalitet i den størrelsesorden.

- Det ser vi sjældent, siger Anna Søndergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Viborg FF For abonnenter

Overblik - så længe er Viborg FF's oprykningshelte på kontrakt med klubben

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Annonce