Annonce
Viborg

Syvende generation indtager Viborg

Brødrene Martin og Henrik Helm åbner familiens niende forretning i Viborg på torsdag. Foto: Jacob Kaas.

Igennem 200 år har familienavnet Helm været synonym med tasker og lædervarer i Vestjylland. På torsdag åbner en ny butik i gågaden.

Igennem den seneste måned har håndværkere arbejdet på at gøre lokalerne i Sct. Mathiasgade, som tidligere husede Tøj & Sko, klar til den nye forretning, som åbner på torsdag.

Annonce
Der arbejdes på højtryk i butikken for at blive klar til åbningen på torsdag.

Helm sælger lædervarer, tasker og kufferter og er en vaskeægte familievirksomhed. I spidsen for åbningen af den niende butik i rækken står Martin og Henrik Helm.

Historisk virksomhed

Brødrene Helm er syvende generation, som beskæftiger sig med lædervarer, tasker og kufferter, og man står rent faktisk midt i en virksomhedsoverdragelse. Men den kommer til at tage mange år. Mor Susanne har stadig ansvaret for butikken i Ringkøbing, mens far Peter primært arbejder i den oprindelige forretning i Holstebro.

Det hele startede for mere end 200 år siden da Peters tip-tipoldefar, Henrik Helm, startede et garveri i Nørregade i Holstebro. Således var det produktion, der var i højsædet i de første mange år. Først i 1873 åbnede man op for detailhandel af lædervarer.

Peter og Susanne Helm har som den første generation i familien forøget antallet af butikker ved åbning af butikker i Herning, Vejle, Hjørring, Ringkøbing og senest Varde. Parret har i alt fire børn, og i dag arbejder de to ældste, Martin og Henrik, fast i firmaet.

Klar til Viborg

På torsdag åbnes et nyt kapitel for virksomheden, der i år fejrer 140 års jubilæum med detailhandel. Forretningens koncept har udviklet sig hastigt igennem de senere år, og idag bryster man sig af at have et af landet største udvalg inden for tasker og lædervarer. Butikken i Viborg bliver med sine godt 220 kvadratmeter butiksareal en af kædens største.

»Viborg var efterhånden blevet den oplagte mulighed for os. Vi tror på, at der er et marked til det, som vi kan tilbyde,« fortæller Martin Helm, der kommer til at står i spidsen for de fem nye ansatte i butikken i Viborg.

Og de skal hurtigt lære, hvad det vil sige at være en del af Helm.

»Vi lægger altid vægt på god service og kompetent rådgivning. Det vil kunderne opleve i vores forretning,« fortæller Martin Helm.

I skrivende stund ligner forretningen ikke just et sted, der er klar til at modtage kunder torsdag morgen. Håndværkere arbejdes stadig på både indretningen og facaden, imens de butiksansatte forsøger at holde styr på varesortimentet, men brødrene Helm lover, at man er klar til den store åbningsfest torsdag formiddag.

»Vi er klar til at åbne klokken et minut i ti på torsdag,« griner Henrik Helm til stor morskab for de ansatte, der knokler på for at nå at blive færdige til tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ingen motocrossbane på Bjerring Hede

Annonce